2014-11-18 14:50:34• hírek • Szatmár.ro

Nyerj jegyet a hétvégi Kolbásztérinbábára!

November 22-én 9 órakor kezdődik a résztvevő csapatok, 11.30-tól az érdeklődők számára a rendezvény.

Ez év elején tartották meg az első szatmári kolbászfesztivált, a Kolbásztérinbábát. Az első kiadáshoz képest azonban elég sok változás történt. Kezdjük a legfontosabbal, az időponttal. Nem kell egy évet várniuk a hentescsapatoknak, hogy újra megmérkőzhessenek kolbászkészítésből, hiszen már idén novemberben 22-én megtartják a rendezvényt. A helyszín is változott: a Grand Mall emeleti rendezvényterme ad majd otthont a versenynek, a csapatok pedig a teraszon, szabad ég alatt süthetik majd ki a helyben elkészített kolbászokat.

A Kolbásztérinbábára még mindig várják a 4-5 fős csapatok jelentkezését, akik a 300 lejes benevezési díjért cserébe 10 kiló disznóhúst kapnak - ebből kell elkészíteniük a versenyben szereplő kolbászt. A húskészítményeket elbíráló zsűri elnöke előreláthatóan a Szabadtűzi Lovagrend főkancellárja, Bágyok Károly lesz. Akik csapattal, versenyzőként szeretnének részt venni a II. Kolbásztérinbábán, azok bővebb információkat kaphatnak erről, illetve jelentkezhetnek a 0729-677-930-as telefonszámon, a borokagyoker@gmail.com e-mailcímen, vagy a Facebookon felkeresve a Borókagyökér Egyesület oldalát.

A nagy kolbászkészítő vetélkedés mellett kézművesek portékái között is válogathatnak majd az érdeklődők és különböző folklór-csoportok előadása is színesebbé teszi a rendezvényt. A néptánccsoportok között van a Cetera (román táncok) Nagykárolyból, valamint a Pindurkák (népi gyerekjátékok), a Borókák (felcsíki táncok), a Röpike néptánccsoport (szatmári táncok) és a Gemeinsam (sváb táncok) Szatmárnémetiből.

A II. Kolbásztérinbába programja:

9.00 - 10.00 - Bejelentkezés, kellékek átvétele, előkészületek
10.00 - 10.15 - A zsűri bemutatása
10.15 - 13.00 - A hús átvétele, asztaldíszítés, kolbásztöltés
13.00 - 14.00 - Zsűrizés
12.00 - 14.00 - Szórakoztató műsor
14.00 - 15.00 - Díjkiosztás

A rendezvényre egy belépőjegy 10 lejbe kerül - a jegy gyakorlatilag egy ételutalvány, amellyel az érdelődők meg is kóstolhatják a frissen sült kolbászokat.

Nyerj jegyet a II. Kolbásztérinbábára!

A szervező Borókagyökér Egyesület és a Szatmár.ro közös nyereményjátékán öt darab egyszemélyes belépőjegyet sorsolunk ki a rendezvényre. Aki nyerni szeretne, a jatek@szatmar.ro e-mail címre írva válaszolja meg kérdésünket november 21-én 12 óráig: Hol rendezik meg a II. Kolbásztérinbábát? Az e-mailben mindenképpen szerepeljen a játékos pontos neve és telefonszáma, a nyerteseket ugyanis telefonon fogjuk értesíteni!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: