2016-12-05 12:43:14• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Nőszövetségi imanap az erő, szeretet és józanság lelkével

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Nőszövetségi Imanapot Szatmár-Szamos-negyed református templomában, ahol az összetartozásban rejlő erő ismét megmutatkozott a református asszonyok imáiban.

Advent második vasárnapján, a 2016. december 4-én 17 órakor kezdődő imanapi istentiszteleten Filepné Lukács Brigitta fehérgyarmati segédlelkésznő hirdette az Úr szavát: „Mert nem félelemnek Lelkét adta nekünk Isten, hanem az erőnek, a szeretetnek és a józanságnak lelkét!" (2Tim 1,7) Ha őszinte és teljes lenne az Istennel való kapcsolatunk, nem lenne bennünk félelem. Ha rábízzuk életünket, ő felruház bennünket lelki fegyverzettel: erővel, hogy a lelki harcokat vívni tudjuk Krisztus katonáiként, szeretettel, mely tettekben is megnyilvánul és józansággal, ami hatékonnyá, higgadttá és bölccsé tesz.

Az imanap idei programját a Dunántúli Református Nőszövetség állította össze. - tudatta köszöntőjében Bogya-Kis Mária házigazda lelkipásztornő, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nőszövetségének elnöke. A Kárpát-medence mind a tíz egyházkerülete sorra került már, így újraindul az imalánc, ahova lelkiekben csak a Királyhágómellékről mintegy négyezer asszony csatlakozott. A szívből jövő imádság abban is megmutatkozott, hogy 2009. május 22. óta hivatalosan is egységes a Kárpát-medencei Református Egyház, de rengeteg más határtalan hatását is tapasztalhatták a református hívek. A lelkésznő röviden ismertette a nőszövetség idei gazdag tevékenységét, mely a Nyári Nőszövetségi Konferencián csúcsosodott ki, mintegy kétezer asszony jelenlétével.

Király Lajos, a Szatmári Református Egyházmegye esperese a Galata Levél 4. részének 4. versét olvasta: „Amikor azonban eljött az idő teljessége, elküldte Isten az ő Fiát, aki asszonytól született a törvénynek alávetve." Az esperes az időről szólt, melyet igencsak igyekszünk manapság felpörgetni, pedig érdemes lenne megállni, lassítani és békében várni az ünnepet. Némedi Gusztáv a Szatmár-szamos-negyedi Református Egyházközség testvérgyülekezetének, a fehérgyarmatiaknak a lelkipásztora is mondott igei köszöntőt: „Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban." (Fil 4,19)

Ezt követően bemutatták az imanapi programot és felolvasták az imádságokat Nagy Erika egyházmegyei nőszövetségi elnök vezetésével: Sfara Gréta (Szamos-negyed), Holló Izabella (Szamos-negyed), Nagy-Méhész Anna (Szamos-negyed), Bartha Ilonka (Szatmárpálfalva), Kala Noémi lelkésznő (Túrterebes), Gyapai Klára (Szatmár-Kültelek) és Kiss Beáta (Szatmárpálfalva).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: