2014-10-15 18:23:40• hírek • Kocsis Zoltán

Nincs pénz a tanügyi káderek utolsó havi fizetésére

Jelen állás szerint utolsó havi bérük nélkül maradhatnak a tanügyi alkalmazottak Szatmár megyében, hangzott el szerdán a prefektusi kollégium ülésén. Mircea Ardelean, a Szatmár Megyei Adóhivatal igazgatója elmondta: közel 19 millió lej hiányzik jelenleg a probléma orvoslására. Igyekezett azonban megnyugtatni a kedélyeket: a kormány újabb költségvetés-módosítást ígért.

A legutóbbi költségvetés-kiegészítés alkalmával az adóhivatal 31 millió lejt kért, ám csak 13 milliót kapott, mondta Ardelean. Ennek következtében a jelenlegi helyzet szerint nincs fedezet a tanügyi alkalmazottak utolsó havi jövedelmére.

Összesen 19 millió lejre van szükség. Ebből 11 milliót tesz ki az alkalmazottak bére, öt millió lejt a korábbi fizetéscsökkenés ellen indított bírósági perek során megítélt kártérítések, további három milliót pedig a fogyatékkal élő gondozóinak bére.

„Megtettük a szükséges lépéseket, jeleztük a problémát a kormánynak, ahonnan ígéretet kaptunk: a következő költségvetés-kiegészítéskor orvosolni fogják a problémát", jelentette ki Ardelean.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: