2015-03-04 11:26:31• hírek • Szatmár.ro

Nemzeti ünnepünkre készülnek

Ismét huszárok felvonulásával veszi majd kezdetét az ünnep, és nem marad el a szokásos megemlékezés a Petőfi szobornál sem. Ünnepi műsort fognak tartani március 15-én a filharmóniában is, ahol a Szatmárnémeti RMDSZ 2015-ös díjai átadása mellett történelmi előadásra is sor kerül és a Kolozsvári Magyar Opera művészei is fel fognak lépni.

Az RMDSZ Szatmárnémeti Szervezete, a Szent István Kör és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés idén is méltóképpen meg kíván emlékezni az 1848-49-es forradalom- és szabadságharc kitöréséről - tájékoztatta hírportálunkat Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, az RMDSZ városi elnöke.

„Tavaly első ízben vonultunk fel lovas huszárokkal és fúvószenekarral, több, mint háromezer ünneplő részvételével a Villanyórától az István-téri Petőfi szoborig. Felemelő érzés volt látni az ünneplő sokaságot, közösségünk erejét, valamint azt, hogy szabadtéri ünnepségünk méltóságteljesen zajlott, senkit sem zavart nemzeti jelképeink használata" - idézte fel a tavalyi ünnepet Kereskényi.

Március 15-e idei programja vasárnap 12 órakor veszi kezdetét az Ormos-ház (Villanyóra) falán elhelyezett Petőfi Sándor emléktábla megkoszorúzásával. Az ünnepi felvonulás 12 óra 10 perckor indul a Szentjobbi Huszárok és a Kálmándi Fúvósok vezetésével. 12.30-kor a Petőfi szobornál ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra kerül sor. A szabadtéri rendezvény főszónoka dr. Seszták Miklós, a Magyar Kormány nemzeti fejlesztési minisztere lesz.

Este 19 órától ünnepi műsorra várják a szervezők az ünneplőket. Itt dr. Zakar Péter, a Szegedi Római Katolikus Hittudományi Főiskola dékánja méltatja a forradalmi eseményeket, majd átadják a Szatmárnémeti RMDSZ 2015-ös díjait. Az est a Kolozsvári Magyar Opera művészeinek fellépésével zárul.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak az idei ünnepi rendezvényekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: