2014-04-16 15:20:23• hírek • Kocsis Zoltán

Nem szabad haraggal lefeküdni – mondják az öregek

Sokan és sokat beszéltek már arról, mi is a hosszú kapcsolat titka. „Megértés, tolerancia és szeretet", vallják a leginkább szakavatottak: az aranylakodalmasok. Szerdán harminc ilyen párt köszöntött a szatmárnémeti önkormányzat nevében Dorel Coica polgármester.

A Szatmárnémeti Városi Tanács közel tíz évvel ezelőtt, még 2005 novemberében fogadta el azt a határozatot, mely szerint a polgármesteri hivatal érdemoklevéllel tüntesse ki és 500 lejjel támogassa azokat a párokat, akik az adott évben ünneplik 50. házassági évfordulójukat. A feltételek között szerepelt, hogy a frigynek Szatmárnémetiben kellett köttetnie, a házaspárnak pedig azóta is a városban kellett élnie.

Szerdán harminc olyan párt köszöntöttek a hivatalosságok, akik annak idején 1963 decembere és 1964 első fele között kötötték össze életüket. Soraikban találhattuk a Wágner házaspárt is, Sándort és Margarétát. Elmondásuk szerint gyerekkoruk óta ismerik egymást. Házasságuk évei inkább lelkiekben, mint anyagiakban voltak boldogok. „Soha nem szabad haraggal lefeküdni", vallja Margaréta néni.

Három házaspár tagjai sajnos egészségügyi állapotuk miatt nem tudtak részt venni az eseményen, nekik a hivatal alkalmazottai adják majd át otthonukban az oklevelet és a támogatást.

Az esemény kapcsán Coica elmondta: kezdeményezni fogja egy olyan határozat elfogadását, amely lehetővé tenné, hogy a 60 éve házasságban élők is megkapják az anyagi támogatást. A polgármester adatai szerint közel ötven ilyen pár él Szatmárnémetiben. Szatmárnémeti legrégebben együtt élő házaspárja - a hivatal adatai szerint - immár 66 esztendeje esküdött egymásnak örök hűséget. Orbán József jelenleg 92 éves, Orbán Erzsébet pedig 89.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: