2015-10-30 14:49:27• hírek • Szatmar.ro

Nem lesz szatmári együttes dala a legszebb erdélyi magyar dal

Idén júniusban hirdette meg a Gitár East Egyesület a Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázatot, amelynek az volt a célja, hogy támogassa a minőségi, magyar nyelven íródott dalok születését, illetve hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson olyan tehetségeknek, akik másképp talán nem kerülnének ki a "garázsból".

A zsűri október folyamán meghozta a döntését a legszebb dalokról. Huszonhárom zenekar nevezett be a versenybe, negyvenhét dallal. A hat legjobb dalt beküldő együttes (5 helyezett és egy különdíjas) betűrendben a következő: Bagossy Brothers Company, Dzseztán, Ego Sum Band, Kevin and the Roots, Mercedes band, Stereogám.

Amint azt az együttesek neve alapján is megállapíthattuk, Szatmár megyei együttes sajnos nem szerepel a díjazottak között. Megyénkből két együttes jelentkezett a versenyre és küldött be egy-egy pályaművet: egyikük a The Phoenix, másikuk pedig a Torpedó, közölték megkeresésünkre a szervezők.

A felsorolt zenekarok november 14-én délután 5 órától veszik át díjaikat Kolozsvár egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén, a Bulgakovban, egy gálaest keretében. Ezt követően, este 7 órától az érdeklődők megismerhetik a nyerteseket, mivel külön-külön félórás fellépéssel fogják színesíteni az estet.

A gála részleteit az esemény Facebook oldalán lehet követni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: