2014-06-24 17:51:05• hírek • Kocsis Zoltán

Legkésőbb jövő héten folytatódik a munka a 17-es negyed piacán

Az időközi parlamenti, illetve európai-parlamenti választások előtt nagy dérrel-dúrral vágtak neki a 17-es lakónegyedi piac modernizálásához, aztán közel két hete áll a munka. Az illetékesek szerint már nem sokáig.

„Jó napot kívánok. Csak egy képet szeretnék mutatni. Ez a látvány fogad kb. 1 hónapja a 17 lakótelepi "piacon", amely "felújítás" alatt van. Szeretném megkérni önöket, hogy érdeklődjék meg az illetékesektől, mégis mikorra várható a befejezés?", áll olvasónk levelében. Mivel a téma minket is foglalkoztatott, eleget tettünk a kérésnek és utánanéztünk, miként állnak a dolgok és miként halad a munka. Pontosabban, hogy miért nem halad a munka.

Miután ugyanis szétszedték, elbontották és elvitték a korábbi, rozsdaette asztalokat és standokat, az Apaserv pedig befejezte a terület alatti kanalizálást, a környéken lakók munkást nem láttak a piac közelében. „Pünkösd előtt néhány nappal fejezték be, azóta semmi nem történt", mondja az egyik férfi kedd reggel. A szemerkélő esőben a lecsupaszított tér tényleg szomorú képet fest: leginkább beton és homoksivataghoz hasonlít. Néhány árus makacsul kínálja megvásárlásra portékáját a tér szélén. A máskor zsúfolt parkoló a Jocului utcán most üres - mindez nem sok jót jelent az ott működő néhány kis üzlet számára sem.

„Ezen a héten kiértékeljük a bejövő ajánlatokat és reményeink szerint legkésőbb jövő héten folytatjuk a munkálatokat", válaszolta a Szatmár.ro megkeresésére Dan Babut. A városmenedzser elmondta, a következőkben összesen 32 darab, egyenként egy négyzetméteres aknát ásnak majd. Ezek lesznek a négy méteres tetőszerkezet tartóoszlopainak alapjai. Ezt követi majd az aszfaltozás, aztán a vasszerkezet összeszerelése és felállítása.

Ezzel párhuzamosan épül majd a tejcsarnok, a mellékhelyiség, az állatorvosi iroda, a hulladékgyűjtő pont, a kazánház. Minderre 586.500 lejt hagyott jóvá legutóbbi ülésén a városi tanács. Az asztalok beszerzését és a felszerelését már a közterület-fenntartó szolgálat finanszírozza, mondta Cristian Bozai-Voda igazgató.

Az árusok közül sokan panaszkodnak, hogy ők bizony egész évre kifizették előre a bérleti díjat, most pedig nincs hol árulniuk. „Mindenkinek felajánlottuk: a kifizetett összeg fejében árulhat a város bármelyik más piacán. Aki ezt nem fogadta el, annak visszaadtuk a pénzét, amennyiben ezt igényelte", árulta el Bozai-Voda.

„Amikor elkezdtük a munkát, azt mondtuk, három hónapra van szükségünk. Ezt az ütemet pedig tartani tudjuk. Ha korábban készülünk el, az annál jobb mindenkinek", jelentette ki Babut.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: