2016-02-04 15:20:25• hírek • Kocsis Zoltán

Nem lesz menekülttábor Tasnádon sem

Nem lesz menekülttábor Tasnádon sem, a lakosság nyomásának engedve megváltoztatta ugyanis terveit a Belügyminisztérium, jelentette be csütörtökön Vasile Mitrasca polgármester.

Mitrasca elmondása szerint a lakosság körében végzett felmérések szerint a tasnádiak 95%-a ellenezte, hogy menekülteket telepítsenek az alig 6700 lakosú kisvárosba. A helyiek - nyilván saját komfortérzetük és biztonságuk mellett - elsősorban azért aggódtak, hogy a menekültek betelepítése visszavetné az idegenforgalmat a termálvize miatt népszerű településen. Tasnádot ugyanis évente mintegy 250 ezren keresik fel strandja miatt.

A polgármester az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a Belügyminisztérium részéről úgy értesült, a kormány elállt eredeti tervétől, a menekültszállásnak kinézett egykori laktanyában pedig inkább rehabilitációs központot hoznának létre a Belügyminiszétium struktúrájában dolgozók pihentetése, üdültetése érdekében.

Mint emlékezetes, Petre Toba belügyminiszter december közepén jelentette be, hogy a már meglévő hat menekülttábor mellett további hármat alakítanak ki Romániában - ezek egyike lett volna Tasnádon. Néhány napon belül ez már a második olyan menekülttábor, amelynek kialakítását megakadályozta a népakarat Szatmár megyében: Nagymadarászon egy jezsuita alapítvány látott volna el néhány családot - a falubeliek itt is felhbárodotak, a terv pedig dugába dőlt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: