2016-09-06 19:12:33• hírek • Szatmar.ro

Nem kell a DNA - Előbb a közbeszerzés készül, aztán a parkolók

Akkor ( fotó középen) és most
Akkor ( fotó középen) és most

Másfél évvel azt követően, hogy a polgármesteri hivatal az összes garázst lebontatta a 17-es és a Kárpátok lakónegyedekben, még mindig csak vajmi kevés autó használhatja a beígért parkolókat. Az előző városvezetés 2016 végére ígérte a munkálatok befejezését - most a DNA vizsgálja tevékenységét.

Akik ott laknak, jól emlékeznek rá, de Szatmárnémeti más pontjain lakóknak is megragadhatott a memóriájában, amikor a polgármesteri hivatal 2016 tavaszán felszólította a 17-es, a Kárpátok 1-2 és a Soarelui lakótelepek lakóit, hogy bontsák el garázsaikat. Az önkormányzat akkor azt ígérte, az év végére helyükre modern parkolók épülnek.

Ígéretüket még július végén is fenntartották, amikor egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy mindez csak légvár. Egy vasárnapi sajtótájékoztatón gondoson megmunkált makett és szép számok várták a média munkásait: 1533-ról 3016-ra nő majd a parkolók száma, ami azt jelenti, hogy száz lakásból 77,9-re jut egy parkolóhely. Mindez az év végére, erőltette Dorel Coica akkori polgármester.

Már közeledtek a választások és továbbra sem volt egyetlen parkoló sem, így tavasszal már sietni kellett. Hogy mi lett az eredménye? Törvénytelenül feldarabolták a beruházás összegét és így direkt megbízás alapján, közbeszerzési eljárás és licit nélkül odaadták a kivitelezést egy botosani-i cégnek 1.700.000 euró értékben. Azaz egy parkoló 100.000 euróba került, magyarázta Kereskényi Gábor polgármester. „Erre már a múlt mandátumban felhívták a figyelmet az RMDSZ-es tanácsosok", tette hozzá.

A félszáznál is több parkolóból önkényesen választották ki az adott 17-et, ráadásul az eljárás kapcsán a nagyváradi DNA is vizsgálódik, több köztisztviselő tett már vallomást az ügyben.

„Ezt a gyakorlatot természetesen nem kívántuk folytatni. Ez nem jelenti azt, hogy nem tartjuk fontosnak a parkolók ügyét a 17-es és a Kárpátok lakótelepeken. Első körben rendet teszünk az illető környékeken a Florisal bevonásával (felszólítottuk, szállítsák el a garázsbontásokból megmaradt építkezési hulladékot, irtsák ki a gazt stb.) és előkészítjük a nyilvános közbeszerzést azon parkolók leaszfaltozására, ahol ez szükséges", jelentette ki Kereskényi...

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: