2015-11-27 14:04:28• hírek • MTI

Nem engedélyezték az elefántos esküvői menetet Firenzében

Rendkívüli esküvő helyszíne lesz pénteken Firenze, ahol egy indiai milliomos pár mondja ki az igent. A toszkán város önkormányzata egyedül azt nem engedélyezte, hogy a házastársak elefánttal vonuljanak végig az utcákon.

Húszmillió euróra becsülte az olasz sajtó a Firenzében zajló háromnapos lakodalom költségeit. A vőlegény Rohan Mehta, Yoges Mehta indiai olajmágnás fia, Rosni, a mennyasszony egy divatcég tulajdonosa.

Az olasz városban szerettek egymásba, így esküvőjüket is itt tartják. Az Arno partján indiaiak ünneplő tömege vonul fel zenészekkel és táncosokkal az ifjú pár éltetésére. Az esküvőt az Ognissanti templom előtt téren felállított sátorban celebrálják.
A tér használatáért is százezer eurót kért a városi önkormányzat. A vacsorát a San Casciano dombjain fekvő villában rendezik.

Az esküvőre meghívott vendégek hatszáz szobát foglaltak le a firenzei ötcsillagos szállodákban, ami önmagában 1,2 milliós bevételt jelent. Ezenkívül az ifjú pár 58 ezer eurót ajánlott fel Firenzének a Santa Croce téren lévő szökőkút restaurálására.
Az önkormányzat egyedül azt nem engedélyezte, hogy a mennyasszony és a vőlegény elefántháton menjen végig Firenzén biztonsági okokra hivatkozva.

Nemcsak az amerikai színészek - többek között Tom Cruise - hanem indiai milliomosok gyerekei is előszeretettel házasodnak Itália legszebb helyszínein: tavaly szeptemberben Pramod Agarval indiai vasmágnás lánya ment férjhez a dél-olaszországi Pugliában, egy másik lánya Velencét választotta esküvőjéhez. 

Az egész világból számos pár érkezik Firenzébe is, hogy itt tartsa meg esküvőjét, ezért a polgármesteri hivatal esküvőkre szakosodott idegenforgalmi irodát nyitott. Februárban Firenze látja vendégül az esküvőturizmussal foglalkozók nemzetközi találkozóját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: