2016-09-26 15:04:08• hírek • Szatmár.ro

Negyedik lett a Kölcsey a második Sportolimpián

Öt érmet szereztek a kölcseysek az elmúlt napokban tartott megmérettetésen.

Középiskolásokként érkeztek, és bajnokokként tértek haza Erdély minden szegletébe a 2. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpia résztvevői. Szeptember 21-24. között közel 700 magyar diák méretkezett meg a kolozsvári tornán hat sportág 15 versenyszámában, Szabó Kati olimpiai és világbajnok tornász, az esemény fővédnöke pedig - méltó példaképnek bizonyulva - a kolozsvári közönség és a diákok szívébe egyaránt belopta magát. A középiskolások legnagyobb hazai sporteseményét az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége rendezte meg a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével (RMPSZ), a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozásával (TTOT), az Országos Oktatási és Tudományos Kutatási Minisztériummal, valamint a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel partnerségben.

Szatmár megyét a rendezvényen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium 54 tagú küldöttsége képviselte. "Felemelő, megható volt a gála, jó volt a szervezés, kulturáltak voltak a szurkolók, úgyhogy szerintem nagyon jól sikerült a rendezvény" - mondja Filip Zoltán, aki a küldöttséget elkísérő tanárok között volt. Mint megtudtuk, a szatmáriak nagyon népszerűek voltak, a mérkőzéseken sok más iskola tanulói is bíztatták őket.

A versenyeken a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum szerezte a legtöbb érmet (3 arany, 5 ezüst, 4 bronz), őt követi a Bolyai Farkas Elméleti Líceum tizenegy dobogós helyezéssel (3 arany, 6 ezüst, 2 bronz), harmadikként pedig az Apáczai Csere János Elméleti Líceum végzett összesen 7 éremmel (2 arany, 3 ezüst, 2 bronz).

A negyedik helyen a Kölcsey végzett. Ilyés Júlia súlylökésben aranyérmes lett, a fiúk a kispályás fociban ezüstérmet szereztek. A röplabdázó lányok második helyezettek, a fiúk harmadik helyezettek lettek. Filip Rebeka 800 méteres síkfutásban szintén bronzérmes lett. A kosaras lányok a negyedik helyen zárták a versenyt és negyedik lett Szántai Szabolcs is 100 méteres futásban. Ötödik lett az iskola csapata 4x100 méteres vegyesváltóban. A hatodik helyen végzett Varga Edina 80 méteres síkfutásban és távolugrásban. Hatodik helyezett lett Kispál Nándor is távolugrásban és ugyancsak a hatodik helyen végzett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium férfi kosárlabdacsapata.

A kölcseys diákok edzői Uta Andrea, Demeter Csaba, Kristóf Mihály és Filip Zoltán voltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: