2014-10-24 12:15:26• hírek • Kocsis Zoltán

Négy új nyomógombos közlekedési lámpa

Négy új nyomógombos közlekedési lámpa felállításáról és hét új gyalogosátjáró létrehozásáról döntött csütörtök délután a szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság. Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére: szerintetek szükség van az alábbi változásokra?

A bizottság döntése értelmében három nyomógombos közlekedési lámpa kerül a Hegyi (Lucian Blaga) útra: az egyik a Ganea utca kereszteződéséhez, a másik a BILLA elé, a harmadik pedig a Kültelki és az ortodox templom elé. Egy negyedik lámpa pedig a Martirilor Deportati utcára, a Nagypiac és az egykori nyomda közötti gyalogos átjáróhoz kerülhet majd. A dolog érdekessége, hogy utóbbi kettő félállítását már korábban is megszavazta a bizottság, mégsem történt semmi...

A Biki tér és a két templom közötti lámpa kihelyezéséről a bizottság RMDSZ-es tagjának, Maskulik Csabának a javaslatára szavazott. Elmondása szerint ez össze lesz majd hangolva a Burgya-sarok lámpáival. Szintén ő kérte a Batizi út Nagyberki (Május 9.) és Pescarus közötti szakaszán a kerékpárút elkülönítését.

A bizottság döntése következtében gyalogosátjáró kerül majd a Vitéz (Eroilor), a Németi Mocsár (G. Calinescu) és a Magyar (Rodnei) utcák kereszteződéséhez; a Ganea utcán a CG4-CG6 tömbházak közelében; az Ilisesti utcára a Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum közelében; a Hegyi útra a temető közelében; a Ganea utca hegyi út felőli bejáratához; a Batizi útra a 88 szám közelébe; a Soimoseni utcára a Batizi utca kereszteződéséhez, valamint az Universului és a Zenit utcák kereszteződéséhez.

Szintén a csütörtöki döntés következtében tükröt állítanak az Astronautilor és a Sanatatii utcák kereszteződéséhez, parkolásgátló cölöpöket pedig a Ganea utcán a CBA elé, a Transilvania sugárúton pedig a T7-es tömbház elé. A Bradului utca Platanului és Pinului közötti szakaszán ezentúl a 7,5 tonnánál nehezebb járművek nem közlekedhetnek és tilos lesz megállni a Batizi út Ergolemn és Hunyadi (Corvinilor) utca közötti szakaszán. A Magyar utcán pedig kiterjesztik a parkolást a Baritiu utca felé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: