2015-02-05 16:50:58• hírek • Szatmár.ro

Négy alkotó, három képzőművészeti ág

A polgármesteri hivatal előterében csütörtök délután újabb kiállítás nyílt.

A Gergely Csaba vezette Szatmári Képzőművészek Egyesülete újabb kiállítást nyitott csütörtökön 16 órai kezdettel a polgármesteri hivatal galériájában. Ez alkalommal három képzőművészeti ágazat, a festészet, a grafika és a fotózás művelőinek alkotásait láthatjuk egy közös kiállítás keretében.

Beres Geanina a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium végzőse és az egyesülethez 2014-ben csatlakozott. Ő grafikákat és festményeket mutat be élete első kiállításán.

Sabau Vasile és Sabau Maria közeli rokonok: apáról és lányáról van szó. A tasnádi családban a tehetség pedig öröklődött: az ifjú hölgy grafikákat tár ez alkalommal a közönség elé, a családfő pedig festményeket és grafikákat mutat be.

Zilahi Kató Klára pedagógus, közelebbről pedig magyartanár. Ő fotókkal gazdagítja a bemutatott alkotások sorát. Miután beleszeretett a fotózásba, önmagát kezdte képezni ezen a területen - és képzi mind a mai napig.

A kiállításmegnyitón Gergely Csaba szólalt fel és beszélt az alkotásokról, a rendezvényt pedig a Szatmári Művészeti Iskola tanulóinak, Bura Luciának és Dumitru Ralucának a fellépése színesítette.

A tárlat március 4-ig lesz megtekinthető.

Megnyitották a kiállítást

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: