2016-10-24 09:19:32• hírek • Választási hirdetés

Bemutatjuk az RMDSZ jelöltjeit!

December 11-én ismét az urnák elé várják Románia szavazati joggal rendelkező polgárait. A tét igen nagy, ugyanis az ország következő négy évére, de akár az azt követő időszak fejlődésére is komoly hatással lehet a választás kimenetele. Arról döntünk ugyanis december 11-én, hogy kik képviseljenek minket Románia parlamentjében és szenátusában. Alábbiakban azt a négy politikust mutatjuk be, akik az RMDSZ színeiben szállnak harcba a szavazók bizalmáért, majd pedig magyar közösségünk érdekeinek megvédéséért.

Turos Lóránd szenátorjelölt

2004-ben Turos Lóránd alapította meg Szatmár megye első és egyetlen állandó, 24 órában magyar nyelven sugárzó rádióját. A City Rádió a kezdetektől fogva és a tulajdonosváltás után is a megye lakosságának fő információforrása, része a szatmáriak mindennapjainak.

A 39 éves kétgyermekes családapa, 1996 óta tagja az RMDSZ-nek. Évekig újságíróként járta Szatmár megye településeit, így ismerte meg az emberek problémáit.

7 évig Szatmárnémetiben városi tanácsosként tevékenykedett. „Tanácsosi munkám alapján bátran állítom, hogy tisztában vagyok Szatmárnémeti közösségi ügyeivel"- fogalmazott a szenátorjelölt.

„Többéves tapasztalatom van a bukaresti bürokrácia területén: az Országos Audiovi-

zuális Tanács (CNA) tagjaként hatékonyan léptem fel a közösségünket támadó médiaszemélyiségek és csatornák ellen, megvédtem a magyar nyelvű műsorszolgáltatás ügyét. Megvan a szakmai tapasztalatom és fiatalos lendületem, hogy Szatmár megye lakosságát és az erdélyi magyar társadalmat a Szenátusban méltóképpen képviseljem"- fogalmazott Turos.

Magyar Lóránd képviselőjelölt

Nemcsak néhány emlékezetes szatmári koncert szervezése köszönhető neki, de a megyei gazdák folyamatos támogatása is elmondható Magyar Lórándról, aki az ezredforduló idején az RMDSZ-es fiatalok egyik meghatározó alakja volt, ma pedig már két fiú édesapja.

Végzettségét tekintve állatorvos, 10 éve pedig a vidékfejlesztés területén dolgozik. „Egy évtizede foglalkozom vidékfejlesztéssel. Tanácsadóként, majd főosztályvezetőként ismertem meg a szatmári vidék problémáit és lehetőségeit. Mintegy 100 Szatmár megyei projekt sikerében volt aktív szerepem"- vallja munkájáról Magyar.

Erdei D. István képviselőjelölt

61 éves villamosmérnök, nős, 2 gyermek édesapja. 1990 óta tagja az RMDSZ-nek, 2000 óta parlamenti képviselő. 16 éves politikusi tevékenysége alatt nemcsak hivatalos alkalmakkor, hanem a mindennapokban is a választópolgárok rendelkezésére állt.

„Fontosnak tartom, hogy közéleti szereplőként és civilként is közel legyek az emberekhez. Parlamenti tevékenységem során igyekeztem szakmai tudásomat és tapasztalatomat felhasználva olyan törvénymódosításokat, tervezeteket előterjeszteni és megvédeni, amelyek nemzeti közösségünk érdekeit szolgálják"- fogalmaz Erdei. Tizenhat év alatt számos beadványt, javaslatot és módosítást terjesztett a képviselőház elé, az utóbbi időszak legfontosabbja az adótörvénykönyv módosítása.

„Azon dolgoztunk, hogy az adótörvény a kiszámíthatóságon és átláthatóságon alapuljon, hogy ezáltal is megvédjük a becsületes emberek, vállalkozók jogait! Három fontos dolog, amit társaimmal karöltve felvállalunk: a közszereplő tevékenységében legyen alázatos, maradjon meg tisztességesnek és szakértelmét állítsa a közösség szolgálatába"- vallja a képviselőjelölt.

Găman Mihai képviselőjelölt

50 éves, református, kétgyermekes családapa. Bár nem Szatmárnémetiben születt, mégis ez a város, majd Szamosdara lett a legkedvesebb számára. Jelenleg is itt él családjával.

2002-ben szerzett jogi diplomát, majd 2009-ben mesteri fokozatot.

1996 óta Pusztadaróc község polgármestere, jelenleg sorozatban a hatodik mandátummal bízták meg a község lakosai. Az országhatárhoz közel eső Pusztadaróc megyénk egyik legrendezettebb települése, a hat mandátum alatt számos fejlesztést és közösségi projektet sikerült életbe léptetnie.

„Az emberekhez mindig közel álltam, de nem csak a munkám, hanem a beállítottságom miatt is. Hiszem és vallom, hogy én mindig az emberek szolgálatában voltam, bárhol is dolgoztam, az egészségügyben és az önkormányzatban is. Ez így marad továbbra is, mert szeretem amit csinálok, az elért eredmények is ezt igazolják"- fogalmaz a képviselőjelölt. „Az öröm számomra az, hogy sokan értékelik a közösségért kifejtett munkámat, főleg amikor egy fontos szavazásról van szó. Bizonyítékul szolgálnak az utóbbi 20 év önkormányzati választásainak eredményei, amelyeken minden alkalommal 85% fölött teljesítettem"- teszi hozzá Găman.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: