2010-11-08 16:33:50• hírek • Szatmar.ro

A 32 között volt a végállomás

Pop és Árkosi egy lengyel illetve olasz párbajtőrözőn akadt fent.

Pop Adrian és Árkosi Bertalan teljesítették az előzetes tervet a Párizsban megrendezésre kerülő vívó világbajnokságon, hisz a román párbajtőr válogatott ragjaiként bejutottak a legjobb versenyzőt magában foglaló 64-es főtáblára, ott azonban már nem tudtak továbblépni. Csiszár Ferenc szövetségi kapitány másik két tanítványa közül Cosmin Kortyanu már a selejtezőkben elbúcsúzott, Tardi Ottó pedig sérülés miatt végül nem tudott pástra lépni.

A Szatmárnémeti Sportklub versenyzője, Pop Adrian a legjobb 32 közé jutásért hatalmas csatát vívott a Radoslaw Zawrotniakkal. A lengyel fiú szinte végig vezetett, de a román versenyző piócaként tapadt rá, 11-7-ről felkapaszkodott 13-12-re, majd 14-13-ra, ám egyenlítenie nem sikerült és lemaradt a továbbjutásról.

„Kockáztatni kellett 14-13-nál, mert az együttes találat a lengyelnek lett volna jó, de sajnos most nem jött be a rizikózás. A tavalyi plovdivi Eb-n egyébként Adi szintén ettől a lengyeltől kapott ki és ugyancsak 15-13-ra. Most már csak az jöhet, hogy harmadjára megveri majd egy világversenyen" , értékelt az összecsapás után Csiszár.

A szintén szatmári, de évek óta a Nagyváradon vívó Árkosi Bertalan ennél jóval simább meccset vívott, hisz az olasz Paolo Pizzo gond nélkül 15-6-ra nyerni tudott.

Mivel a román válogatott csapatban nem indul, a Csiszár-legénység párizsi kalandja ezzel véget is ért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: