2010-11-15 16:36:21• hírek • Szatmar.ro

Nagyüzem a Csipler Sándor vívóteremben

Nem panaszkodhatnak a vívósport szatmári szerelmesei, mivel a Csipler Sándorról elnevezett teremben egyik országos bajnokságot a másik után rendezik: az egyetemisták seregszemléje után a 17 évnél fiatalabbak is összemérik tudásukat.

A hétvégén megrendezett egyetemista bajnokság mellesleg nem maradt szatmári (illetve szatmári kötődésű) érem nélkül: úgy is fogalmazhatnánk, hogy taroltak a hazaiak. Férfi párbajtőrben a Szatmárnémeti Sportklub versenyzője, Adrian Pop aranyérmet szerzett, klubtársa, Adrian Szilagyi pedig a harmadik helyen végzett, akárcsak a Szatmárnémetiből Nagyváradra elszármazott Tardi Ottó. Ugyanebben a versenyszámban a szintén egykori sportklubos, jelenleg a bukaresti Steauában vívó Simona Deac diadalmaskodott a lányok mezőnyében.

Tőrben nem született hazai arany, minden más érem viszont igen: a fiúknál Tűzhányi Gerard a második, Muresán István a harmadik, Caius Trenea pedig a hetedik lett. A lányoknál Décsei Patrícia ezüstérmes, Bianca Cuteanu pedig bronzérmes lett.


Nagyüzem a Csipler Sándor Vívóteremben
Nagyüzem a Csipler Sándor Vívóteremben


Hétfőtől már az U17-es párbajtőrözők vették át, némi képzavarral élve, a stafétabotot a vívóteremben. Az első nap a fiúk léptek pástra, a hazai színeket Cristian Aniculaesei, Szép Márton, Kató Zoltán és Szilágyi Péter képviselte. Mivel utóbbi három fiatalember még csak 13 esztendős, nem okozott csalódást, hogy Aniculaesei és Szép a legjobb 32 között elvérzett, a többiek pedig még addig sem jutottak el. „Végül is sokkal többre nem számítottunk, a lányoktól várjuk majd a dobogós helyezéseket", értékelt Csiszár Ferenc edző.

A versenyt mellesleg a nagy esélyes Lucian Ciovica nyerte, aki a nyáron ötödik lett a korosztályos világbajnokságon Azerbajdzsánban és ennek köszönhetően részt is vehetett a szingapúri Ifjúsági Olimpián.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: