2015-06-16 12:56:22• hírek • Szatmar.ro

Nagytarnai ifjúsági tábor a bizalomról

A bizalom témaköre határozza meg a Kárpát-medencében zajló református ifjúsági események nagy részét ebben az évben. A Generális Konvent Ifjúsági Bizottságának témajavaslatát a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági táborának szervezői is átvették „Biztatlak, bízz!" jeligével buzdítva.

Nagytarnán, az Ecosunhome, azaz a Természet és a Szeretet otthona  2015. július 26. és augusztus 1 között, vasárnaptól szombatig várja az ifjakat a népszerű táborba. Tavaly 270 résztvevő vett részt, idén is megpróbálnak minél több fiatalnak helyet adni a szervezők. A tábor alapigéje: „Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám õ benne bízom."

Az előző évekhez képest fontos változás, hogy szükséges az előregisztráció, azaz legkésőbb július 17-ig jelentkezni kell minden fiatalnak a saját lelkipásztoránál, aki a jelentkezők életkorával együtt felterjeszti a névsort Ilonczai Zsombor, vagy Rácz Ervin lelkipásztornak személyesen, vagy a harangszoradio@gmail.com email címen. Csak konfirmáltak, vagy más felekezetűek közül a 14 éven felüliek jöhetnek. Kisebbeknek lehetőség nyílik majd más táborban való részvételre.

Többnyire sátorhelyeket biztosítanak, de korlátoltan lehetőség nyílik kisházakban és szobában lakni. Ezt viszont előre kell jelezni a helyi lelkipásztornál július 1. után, aki továbbadja ezt a szándékot Ilonczai Zsombor főszervezőnek. A sátorhely viszonylag korlátlan.

Az előadásokat idén kifejezetten a megnevezett témával kapcsolatosan a lelkipásztorok dolgozzák ki és adják elő, majd csoportos megbeszéléseken át lehet azokat tárgyalni. Az előző években nagysikerű Láthatatlan színház is várja delikvenseit, melynek idei témája maradjon még meglepetés. Ugyanakkor vetélkedők, játékok, koncertek, fokozzák a jóhangulatot, és teszik még emlékezetesebbé az alkalmakat.

A szervezők a következő eszközöket ajánlják a leendő táborlakók figyelmébe: Biblia, énekeskönyv, lelkészi ajánlólevél, háziorvosi igazolás (mely tartalmazza az oltásokat), keresztlevél vagy személyi igazolvány, füzet, íróeszköz, sátor, matrac, zseblámpa, bögre, gitár, (lehetőség szerint) vízhatlan ruha, tisztálkodási eszközök. Részvételi díj 130 lej. Jókedvet sem kell otthon hagyni!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: