2014-04-16 12:30:28• hírek • Kocsis Zoltán

Nagykárolyi első hely a Mikes Kelemen országos döntőjében

Kovács Péter
Kovács Péter

Az elmúlt héten két tantárgyverseny országos döntőjében is remekeltek a Szatmár megyei diákok: több dicséret és különdíj mellett Kovács Péter a magyar nyelv és irodalom versenyen lett első, míg Boros Zoltán az alkalmazott matematika döntőjén szerzett ezüstérmet.

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom vetélkedő országos döntőjét április 9-13. között szervezték meg Temesváron. A megmérettetésen összesen 11 diák képviselte Szatmár megyét, a diákok közel fele pedig valamiféle elismeréssel jött haza. A legjobb eredményt a Nagykárolyi Elméleti Líceum IX. osztályos tanulója, Kovács Péter érte el: Szabó Csilla tanítványa az első helyet szerezte meg. A tanintézmény és Szabó tanárnő másik diákja, Sarkadi Rebeka különdíjat kapott.

Dicséretet kapott Temesváron Farkas Henrietta, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és Téglás József X. osztályos diákja. Szintén nem távozott üres kézzel Potor Andrea, a Református Gimnázium, illetve Varga Bressel Christiane VIII-os, valamint Pesek Adrien, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és Heinrich Andrea V. osztályos tanítványa: mindketten különdíjat kaptak.

Április 12-14 között Jászvásár adott otthont az Adolf Haimovici alkalmazott matematika-verseny országos döntőjének is, ahol 16 szatmári diák vehetett részt. Itt a legjobb eredményt, ezüstérmet a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és Kóczinger Éva X. osztályos tanítványa, Boros Zoltán érte el. Dicséretet kapott továbbá Berecz Gábriel József, aki a Mihai Eminescu Gimnázium XI. osztályos diákja (felkészítette Mariuc Daly), valamint Bolinteanu Marian Valer, a Gheorghe Dragos Közgazdasgi Líceum és Suba Ileana XI. osztályos tanítványa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: