2011-04-28 12:41:49• hírek • Póti Orsolya

Munkavédelmi Világnap

Április 28-án szimpóziumot rendeztek a felügyelőség székhelyén a Munkavédelmi Világnap alkalmából.

Minden évben április 28-án a szakszervezetek, munkaügyi felügyelőségek szerte a világon azokra a dolgozókra emlékeznek, akik munkájuk végzése során vesztették életüket, váltak sérültté vagy betegedtek meg. Ez a nap nem csak a megemlékezésé, hiszen alkalmat ad arra, hogy felhívják a figyelmet a munkahelyi biztonság javítására és kihangsúlyozzák: a munkahelyi balesetek és megbetegedések többsége megelőzhető.

A Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is rendezvényt szervezett a Munkavédelmi Világnap alkalmából, ezúttal szimpózium keretében hívta fel a figyelmet a terület problémáira.

A rendezvény Cristian Sasu, a Munkaügyi Felügyelőség  főfelügyelője nyitotta meg, a köszöntőbeszédet követően megemlékeztek mindazokra, akik munkahelyen vagy munkavégzés következtében vesztették életüket, a megemlékezés után pedig szimpóziumot tartottak a törvények szigorúbb érvényesítése és a munkavédelmi szabálysértések szigorúbb büntetése érdekében.

A Szabad Szakszervezetek Szatmár Megyei Szövetségének az elnöke, Ioan Secan köszöntötte az egybegyűlteket, aki sok siket kívánt a továbbii együttműködéshez. A szimpózium keretében bemutatót tartott Sabin Pop  mérnök, Otvos-Pavel Szilárd mérnök, Mircea Morar, valamint Dr. Claudia Balanean, aki a munkabaleseteket kiváltó tényezőket ismertette.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: