2014-07-29 14:08:14• hírek • Nagykároly.ro

Mosolygós blende nagylátószögű mosolyra fakaszt

Nincs olyan dolog a nagyvilágban, amihez ne lehetne, avagy ne kellene humorral hozzányúlni. Persze ez igaz a fotózásra is.

Szórakozik a fényképész, Pixelhumor, Mosolygós blende, Nagylátószögű mosoly, Kontrasztban a humor, Fókuszban a humor - pár lehetséges cím. A variációk azért fontosak, merthogy egyelőre nem sikerült eldönteni, hogy mi is legyen a hétvégén sorra kerülő kiállítás címe. Kiállítás pedig lesz. Amúgy a mostani kiállítás ötletét egy korábbi kiállítás adta. A látogatók csak úgy ukmukfukk nézegették a képeket - ezt megfigyelték a kiállítók. Egyszerre valaki felsóhajtott, hogy bizony jó lenne, ha elnevezése lenne a képeknek, hiszen akkor tudná, mire kell figyelni, mire kell gondolni. Ez bizony vicces volt, mert hiszen mindenkinek mást mond egy kép, és talán éppen ezért nem adtak címet a képeknek. Mindenesetre innentől kezdve eldőlt: lesz humoros fotókat felvonultató tárlata a nagykárolyi fotósmozgalomnak. A lényeg ugyanis az, hogy bár nem feltétlenül van címe egy alkotásnak, viszont esetleg mosolyt csal a nézelődő arcára. Ez pedig fontos. Stílusosak akartak lenni a károlyi fotósok: eredetileg április elejére tervezték az eseményt. Végül azonban „csak" augusztus 3-án, vasárnap kerül rá sor.

A gond az volt, hogy nem könnyű vicceset fotózni. Merthogy kimegy az ember a terepre, de a postás pont nem akkor ijed meg egy egérkényi ölebtől, a szomszéd kisfiú sem pont akkor les bele nagynénje dekoltázsába, sőt, a bombázó hölgyemény sem pont abban a pillanatban mászik az autója alá, hogy saját kezűleg javítsa azt meg. Szóval a nagykárolyi fotósok azt hitték könnyű dolguk lesz, de nem volt. Persze mégis mindegyiküknek akadt egy-egy vicces pillanatot megragadó alkotása. Így körülbelül harminc fotót láthatunk majd a tárlaton, többek között Bikfalvi Zsolt, Simay Zsolt, Regéczy Zsolt, Csomai Dávid, Farkas Alexandra, Fülöp Csaba, Pop Lénárd, Stoica Marian alkotásait.

Kedvcsináló gyanánt íme Fülöp Csaba alkotásai - némelyikük bizonyára ott lesz a tárlaton is. De lehet, hogy mégsem.

Mosolygós blende nagylátószögű mosolyra fakaszt

Mosolygós blende nagylátószögű mosolyra fakaszt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: