2010-10-22 15:59:46• hírek • Póti Orsolya

Görögország ősszel is!

Ne búsuljanak azok, akiknek nem jutott idő egy kiadós, nyári vakációzásra, hiszen az utazási irodák most még kedvezőbb árajánlatokkal várják a kikapcsolódni vágyókat. A toppon még mindig Görögország és pompás szigetei vannak - tájékoztatott a Solarex Tours utazási iroda ügynöke.

Itt az ideje kihasználni a vakációs utószezont: az utazási irodák most jobbnál jobb ajánlatokkal, olcsó jegyárakkal és extra szolgáltatásokkal várják az világjárókat. A legérdekesebbnek és legolcsóbbnak még mindig a görögországi utakat tartják, hiszen varázslatos tájaival, és pompás szigetvilágával nem igazán lehet betelni.

Görögországot mindenki másért szereti, van aki gasztronómiáját, van, aki mentalitását, és persze van, aki páratlan természeti szépségét tartja vonzónak. Ez az ország kiváló választás az őszi hónapokban is, hiszen kisebb tömeg, alacsonyabbak az árak és kellemes a napsütés. Igaz, hogy a tenger hőmérséklete már meglehetősen hűvös, de fürdőzés helyett, ottlétük alatt felkereshetik a legérdekesebb görög nevezetességeket.



A Hydra sziget


Többek között, igazi érdekességnek számít a Hydra sziget, amely hajóval közelíthető meg Athénból. A szigetnek útjai alig vannak, csak lépcsői, amelyek körbefonják a házakat. Bárhonnan bárhová el lehet indulni, és eltévedni nem lehet. Autós közlekedés nincs, a „taximegállókban" öszvért és szamarat bérelhetnek ki, és a virágok november végéig nyitnak.

A Szantorini az Égei tenger egyik különleges szigete, félhold alakú, és a sokak szerint az elveszett Atlantisz maradványa. Firatól, a fővárostól negyed órányira található Kamari, illetve a Kamari öböl. A több kilométeres partszakaszon durva fekete homok található, melynek oka, hogy a szigeten a homok vulkáni kőzetből született. Kamari látképét a városka fölött magasodó Mesa Vouno hegy teszi különlegessé. A hegyet nemcsak nézni, de megmászni is érdemes, hiszen ennek tetején találtak rá az ókori Thira Kr. e. 1000 körül alapított városának maradványaira.

Ha már erre járunk érdemes megtekinteni a Korfu szigetén található Pantokrátor hegyet és az Achilleoni palotát, a Melissnai barlangot, mely Kefalona egyik fénypontja, Sounionban a Poszeidón templomot, és nem utolsó sorban a Knossosi palotát és az Akropoliszt.



Szantorini szigete



Mükéné



Poseidon temploma Sounioban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: