2016-08-25 18:13:13• hírek • Szatmár.ro

Minden napra egy bábmese

Mint eddig minden évben, a jubileumi PMN alkalmával sem maradhat igényes bábszínházi előadások nélkül a gyerekközönség.

Erről a mai magyar nyelvterület legjobb bábszínházi társulatai gondoskodnak, akik a rendezvény szinte minden napján kedveskednek valamivel a gyerekeknek és szüleiknek szabadtéren vagy színházteremben.

A szatmárnémeti Harag György Társulat Brighella Bábtagozata Dániel András Egy kupac Kufli című előadását mutatta be a Széchenyi utcai szabadtéri színpadon. A debreceni DuoTrio társulat Bodriról, a fölmosolygó ölebről mesélt, Méhes Csaba, pantomimművész pedig Mimóka című műsorával szórakoztatta a kicsiket s nagyokat.

Zárt térben, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának kistermében Écsi Gyöngyi adta elő Szőlőszem Kálmán történetét. Szintén ő mesélt a Tűzoltótorony tövében Az élet vizéről. Ugyanezen a helyszínen a debreceni Vojtina Bábszínház Batu-tá kalandjaival ismertette meg a kíváncsi gyerekeket, a zsámbéki Fabók Mancsi Bábszínház tagjai pedig A halhatatlanság országáról mutattak be egy bábelőadást.

A gyerekek legnagyobb örömére az előadások után testközelből is meg lehetett ismerkedni a bábokkal, szabad volt megfogniuk őket, kipróbálhatták, ők vajon, életre tudnák-e kelteni őket. A bábszínházi maraton még nem ért véget, hiszen a 15. PMN következő napjaiban is lesznek még előadások.

Kiemelt partnerek:
Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Földművelődésügyi Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Magyar Turisztikai Ügynökség

Aranyfokozatú támogatók:
Autonet, Tarr Beton, Diego, Gemelli, Barta Ati, CBA, Al Capone Étterem és Motel, Woco

Ezüstfokozatú támogatók:
Arnisol, Nord Star, Spakk Group, Ecomatrix, Transpink, Meteor a Trilak partner, Santec, Andy Kft, Promomix, Ratioterm, Ardealul, Aquastar, Salvator, Ferys Invest, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Karmob, Hanna Konyhatehnika, No Pardon Pub, Mindig Friss, Saminstal, Hutton, Florisal, Promocraft, Hotel Dana, Poszet, Backerei Fastus, Yoda Service, Business Transaction, Gerbog, M-Sys

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: