2014-11-19 12:26:51• hírek • (x)

Minden amire egy kertésznek szüksége lehet - egy helyen

Most van az örökzöldek, tuják, gyümölcsfák, bogyós gyümölcsök és a rózsák ültetési időszaka.

Október közepétől már ültethetőek a szabadgyökeres gyümölcsfák, szőlők, bogyós cserjék. Kis odafigyeléssel bőségesen juthat majd az asztalra, befőzésre, lekvárnak vagy akár innivalónak is az ízletes saját termesztésű gyümölcsökből.

A gyümölcsfogyasztás egy igen kellemes módja a vitaminok és élettanilag fontos anyagok bevitelének. Különösen a vörös bogyós gyümölcsökben, a szőlőben, ribizliben, meggyben, cseresznyében, szederben, szilvában sok a flavonoid, amelyek a betegségek megelőzésében is fontos szerepet játszanak. És persze a közismert mondás hátterében is sok igazság van, miszerint „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja”.

A szabadgyökeres növények ültetésekor fontos, hogy jó minőségű, laza, tápdús ültető közeget használjunk és lehetőség szerint szarvasmarha trágyát is tegyünk a csemeték alá.

A legnépszerűbb gyümölcsfák, amelyek most akciósan kaphatók a Horváth Kertészeti Árudákban:

- Alma: Close, Gloster, Jonathan, Jonagold, Idared, Golden delicious, Granny Smith, Mutsu, Tenroy (Royal Gála), Vista Bella
- Birs: Bereczki birs, Konstantinápolyi
- Cseresznye:
Biggareau Burlat, Germensdorfi, Katalin, Margit, Sárga cseresznye, Stella, Szomolyai fekete, Van
- Dió:
Vörösbélű dió
- Kajszi: Budapest, Bergeron, Ceglédi bíbor, Ceglédi óriás, Ceglédi piroska, Gönczi magyar, Korai piros, Ligeti óriás, Magyar kajszi, Pannónia
- Körte:
Árpával érő, Bosc Kobak, Clapp kedveltje, Conference, Hardy vaj, Hosui, Pachams, Piros Clapp, Piros Vilmos, Vilmos
- Meggy:
Cigány, Debreceni bőtermő, Érdi bőtermő, Újfehértói fürtös, Meteor
- Naspolya:
Holland óriás, Szentesi rózsa
- Őszibarack:
Andosa, Baby Gold, Champion, Dixired, Elberta, Fantasia, Fairlane, Fayette, Flavortop, Mariska, Michelini, Remény (lapos barack), Suncrest, Weinberger
- Szilva:
Althann ringló, Bellamira, Besztercei, Bluefre, Cacanska lepotica, Cacanska rodna, Stanley, President, Sermina, Tipala, Valor

Az őszi időszakban van a szabadgyökeres bogyós gyümölcsök ültetésének az időszaka is. A közismert Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és Hajdú-Bihar megyei árudákban nagy választékban lehet különböző töveket vásárolni. A kínálatban szerepel: áfonya, tőzeg-áfonya, málna, sárga málna, piros- és feketeribizli, köszméte, szeder, riszmáte, stedermálna, szamóca, homoktövis, fanyarka, goji-bogyó, som, kiwi és fekete berkenye is.

Tuják akciós áron

A kertészeti árudákban most nagyon kedvező áron vásárolhatók meg a smaragd-tuják, amelyek manapság minden kert építésekor nagy szerepet kapnak. Ezek különböző méretekben kaphatók, áruk pedig jóval alacsonyabb, mint más alkalmakkor.

Most ültessük el a tavaszi hagymás virágokat!

Időszerű elültetni a tavaszi hagymás virágokat: tulipán, krókusz, jácint, írisz, nárcisz, gyöngyike, díszhagyma, kikerics, hóvirág, szellőrózsa, ciklámen, császárkorona, frézia, boglárka... A kedvező időjárási körülmények között elültetett virághagymáknak még van idejük arra, hogy gyökeret eresszenek, és az őszi fagyokig megerősödve felkészüljenek a télre, majd a tavasz első napsugaraira kihajtsanak. A virághagymákért is a Horváth Kertészeti árudákat, illetve az Oázis kertészeteket érdemes felkeresni.

Ezek a kertészeti árudák pedig a következő címeken találhatók:

- Horváth Kertészeti Áruda, Nagykálló, Korányi u. 78.
- OÁZIS Kertészet, Nyíregyháza, Korányi F. u. 204.
- OÁZIS MINI, Hajdúnánás, Szabadság u. 50.
- Horváth Kertészeti Áruda, Nyíregyháza-Sóstó, Berenát u. - Kemecsei u. sarok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: