2008-01-27 10:16:54• hírek • Anna Szelényi

Milyen hajszín illik bőröd színéhez?

Bizonyos alapelveket szem előtt kell tartani a hajszín kiválasztásakor.

A nők többsége, amikor meg szeretné változtatni külsejét, a legtöbb esetben a hajszín megváltoztatásához folyamodik. Egyes merész, vagy nonkonformista nők a jelenlegi színnel teljes ellentétben lévő árnyalatot választanak- sötétbarnából szőkét, vagy vörösből sötétbarnát varázsolnak.
Számodra is kísértést jelent egy ilyen változtatás? Abban az esetben, ha válaszod pozitív, léteznek bizonyos aspektusok, amelyeket szem előtt kell tartanod.

Elvileg a szín nagyszerűen nézhet ki, de ha nem kompatibilis bőröd színével, a hatás erőltetett lehet.
Egyébként is, színválasztáskor nemcsak bőröd színére kell tekintettel lenned, hanem a szemek és a szemöldök természetes árnyalataira is. Miért ennyire fontos ez a kromatikus összhang? A válasz egyszerű. Amint tudjuk, egy festett hajnak minél természetesebbnek kell kinéznie, ami alapelvből lehetetlen, ha szemöldököd színe szőke és a hajad sötétbarna. Megoldást képezhet a szemöldökceruza, de a legjobb lenne, ha tekintettél lennél szemöldököd természetes árnyalatára.

Sajnálatos módon, még mindig nagyon sok nő hiszi azt, hogy egy katalógusban, vagy a tévében látott sztár hajszíne nagyszerűen illene hozzá. Ez dolog viszont nem igaz. Akármelyik stiliszta bebizonyíthatja, hogy a dobozon látott szín az esetek nagy többségében sohasem lesz egyforma a hajfestés után nyert színnel, még ha a haj olyan durva procedúrán is megy keresztül, mint a szőkítés, ami természetesen nem ajánlott. A hajfestés egyik alapvető szabálya, hogy az új színnek nem szabad meghaladnia a természetes hajszín két árnyalattal világosabb, vagy sötétebb színkülönbségét.

Ami a bőr árnyalatát illeti, a haj színének kiválasztása két kategóriára oszlik: meleg és hideg árnyalatok.

Hideg árnyalatú arcbőr

Ebbe a kategóriába tartozol, ha bőröd nagyon világos színű, egyes helyeken pedig rózsaszín és a kezeid hajlataiba található vénák színe kékes. Általában a szem színe kék, vagy szürkés árnyalatú.
Mikor kiválasztod hajszínedet, tartsd figyelem előtt a következőket: a szőke, kék szem kombináció egy klasszikus és igen szimpatikus imázs esztétikai szempontból, de ha a bőröd nagyon világos, nem ajánlatos a szőke, mivel előtérbe helyezi bőröd sápadtságát. A kék szem, barna haj kissé szokatlanabb kombináció, de a hatás igen frappáns, főleg ha az eredeti hajszíned valamivel világosabb. A barna előtérbe helyezi a szem kékségét és felhívja a figyelmet a tekintetre. Ez a szabály érvényes a vörös árnyalatok esetében is, azzal a feltétellel, hogy ezek ne legyenek túlságosan világosak.


Aranyszabály

A sminket illetően, próbálj meleg színű árnyalatokat használni és kerüld a bézst. Ha rózsaszínű tónusokat használsz, akkor fektesd a hangsúly szemeidre, mert csakis így kerülheted el az a matt és hideg aspektust.

Meleg árnyalatú arcbőr

Abban az esetben, ha bőröd nem éppen áttetsző és a hajlatoknál található vénák színe zöld, akkor a meleg arcbőrárnyalattal rendelkező egyének kategóriájába tartozol, azaz kreol bőrű vagy. A szem színe változó: lehet fekete, barna, vagy zöld.

Azt is mondhatjuk, hogy a te esetedben nagyszerűen működik a kiegyenlítés szabálya: bőröd meleg árnyalata számos színárnyalatok választását teszi lehetővé. Másrészt, ha szemed és szemöldököd is barna és szőke szeretnél lenni, nagyon oda kell figyelned, hogy milyen szőke árnyalatot is választasz.
Legjobb lenne, ha csak tincsekkel látnád el hajadat, mivel nagyon nehéz olyan szőke árnyalatot találni, amely ne kerüljön ellentétbe természetes vonásaiddal.

Aranyszabály

Ideális lehet a mogyorószín választása, amely egyébként is nagyon modern a mostani szezonban. Ugyanakkor a csokoládé, vagy a sötétvörös árnyalatok is jól jöhetnek, mivel plusz energiát kölcsönöznek egész aspektusodnak.

Mindkét esetben, fontos szem előtt tartani, hogy ha radikális változást szeretnél véghezvinni, előbb próbálj ki egy színező sampont, így megtudhatod, hogy valójában ez az a kinézet, amire vágysz.

Szelényi Anna
Kapcsolódó oldalak:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: