2016-11-07 13:15:49• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Mészáros János Elek bizonyságtétele Halmiban

A szomorkás novemberi idő ellenére sokan érezték úgy november 6-án Halmiban, hogy a református templomban van a helyük. Mészáros János Elek a magyarországi Csillag születik tehetségkutató műsor győztese tett bizonyságot, koncertezett a gyülekezetben.

A művész a maga alázatosságával, mély, Istenben gyökerező hitével igazán és kétségtelenül megsimogatta a jelenlevők lelkét. - mondta Elek Arnold lelkipásztor, szervező. A hitet, megmaradást, jövendőt hirdető bizonyságtétel, „Az egy rózsaszál szebben beszél" - kezdetű csodálatos dallamokkal vette kezdetét. Megszólaltak, Márai Sándor vagy éppen Túrmezei Erzsébet versei is. Tisztábban és szebben az Istenhez való viszonyról talán nem is lehetne vallani.

Elhangzott többek között a „Honfoglalás" című film betétdala, de a református énekeskönyv drága kincseiből is énekelt a művész úr.  Ezen a délelőttön könnyes szemmel, az öröm és a hála könnyeivel küszködve köszönték meg a színvonalas koncertet, bizonyságtételt. Aki jelen volt, érezhette a világba áradó isteni szeretetet, aki elmulasztotta, olyan értekes órát veszített, amit semmi sem pótolhat. Legyen Istené a dicsőség a találkozásért, az együttlétért.

Köszönet a közbenjárói, szervezői munkáért Képíró Gyula Jenő lázári református lelkipásztornak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: