2011-09-28 10:51:29• hírek • Szatmár.ro

Mesebeli kastélyok és kertek között

A VIII. század környékén alapított régi királyi várost, Sintrat sokan a palotái, kastélyai és gyönyörű kertjei miatt látogatják, bár a várost körülölelő erdőt, Serra de Sintrat is sokan megcsodálják.

Sintra alig 30 kilométerre északnyugatra fekszik Lisszabontól, illetve mindössze 12 kilométerre a tengertől. A városközpontban található királyi villa, mely fordított tölcsérekre hasonlító kéményeiről híres, és a hegytetőn elhelyezkedő két tornya által uralt Pena Palota. A gyönyörű parkkal körülvett, 1839-ben újjáépített palotát ma az ország egyik legfigyelemreméltóbb udvari építészeti emlékének tartják, hiszen eredeti állapotában őrizték meg a berendezési tárgyakat és szobákat, melyek híven tükrözik a királyi családok életét. A Pena Palota szolgált a portugál királyi család nyári rezindenciáiként, de angol nemesek is megfordultak itt.

A Sintra környékén lévő hegytetőkön öt olyan vár, palota, kastély is van, ami külön-külön megér pár órás látogatást. Itt található például a Mórok vár és a Monserrate Palota, mely gondosan ápolt kertjeiről nevezetes.



A régi hieronimita kolostor, melyet az évek során többször kibővítettek és átépítettek, mór, gótikus, reneszánsz és Mánuel-stílusával mély hatást gyakorol mindenkire, aki egy kedveli a romantikát. A termek és a kertek nagy részét a 15. századtól kezdve az azulejóknak nevezett mázas, kézzel festett csempékkel díszítették. A kápolna és a kerengő az eredeti kolostor része, a többi azonban a fantázia terméke: pasztellszínben pompázó tornyok és pártázatok, a különféle stílusok egymásba gyúrt ismertetőjegyei.

A Quinta de Regaliera is megkapó palota, mely a 20. század fordulóján épült. Falain az alkímia, a templomos lovagok és a portugál mitológia jelképei elegyednek. Mesebeli kertjében tavakat, szökőkutakat és mesterséges barlangokat alakítottak ki. A gyalogösvényeken eljuthatsz a Beavatás kútjához is, melynek csigalépcsője rejtélyes föld alatti barlangokba vezet.

A Serra de Sintra legmagasabb pontjáról fantasztikus kilátás tárul az utazó elé, ezért érdemes ide is ellátogatnod.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: