2015-09-04 16:24:15• hírek • Kocsis Zoltán

Mentő? Ugyan már....

Egy ország fejlettségét általában a közszolgáltatások, vagy az infrastruktúra minőségében szokás mérni. Egy társadalom fejlettségét pedig tagjainak kultúrájában, viselkedésében. A közlekdési kultúra pedig mindennek az a szegmense, amellyel napjainkban a leggyakrabban, legszembetűnőbben találkozik az ember.

Portálunk az előző években többször is foglalkozott már a szabálytalanul parkoló autósokkal. A legnépszerűbb közösségi oldalon ennek külön profilt szenteltek a felhasználók. Ezúttal három újabb példát mutatunk be arra, miként nem kellene parkolnunk.

Egy ország elitjének kultúráját pedig az életben lévő törvények minősítik. Elgondolkodtató, hogy néhány hónapja a román legfelsőbb bíróság kijelentette: törvénytelen a szabálytalanul parkoló autók elszállítása. Ami nyugaton évtizedek óta bevált, arra nálunk nincs szükség. Mert nálunk, amint azt a csatolt fotók is bizonyítják, a törvény és a jó ízlés szabályai szerint parkolnak az emberek.

A Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályának bejáratával szembeni kis parkolóban egyértelműen jelzi a tábla, hogy két helyet fenn kell tartani a mentőknek. Nos, az olvasókra bízzuk, szabad belátásuk szerint az alább látható két gépkocsi vajon mentőautó-e?

Útfestés? Ugyan már! Minek az? Az alábbi gépkocsi vezetőjét sem az nem zavarta, hogy szabálytalanul parkol, sem pedig az, hogy mögötte nem férnek el az autók, amelyeknek így át kell lépniük a kettős záróvonalat.

Zöldövezet? Ugyan már! Parkoló! Az alábbi fotó a helyi adóhivatal előtt készült, de sajnos sok más helyen is készülhetett volna.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: