2011-11-07 12:23:42• hírek • Póti Orsolya

Színvonalas volt a Batizi András Énekverseny

A Szatmári Református Egyházmegye immáron negyedik alkalommal szervezte meg a Batizi András Énekversenyt, amelyre november 5-én, szombaton került sor Batizon. Idén még többen mint eddig, azaz harminchárman bizonyították a Zsoltárok és Dicséretek megtartó erejének szépségét.

„Ne kerüljenek ezen értékek feledés-ládikák mélyére, hanem díszítsék a Gyülekezeteket ragyogásukkal. Teljen benne kedve embernek és dicsérje az Istent őszinte igazuk. - ezen gondolatokkal méltatta Higyed Gyöngyi énektanárnő a szombaton lezajló Batizi András Énekversenyt. A színvonalas versenyen a Szatmári Református Egyházmegye tíz gyülekezete - Apa, Szatmárhegy, Patóháza, Ombod, Mikola, Pusztadaróc, Szatmárgörbed, Erdőd, Batiz, Szatmár-Kültelek - és a Szatmári Református Gimnázium képviseltette magát.

A Batizi András nevével fémjelzett énekverseny a Református Egyház Énekeskönyvében található zenei örökség ápolása, továbbadása. Résztvevői óvodások, iskolások, érettségizők, azaz az egyes gyülekezetekben élő fiatalok. Idén sokkal többen, mint eddig, mintegy harminchárman bizonyították a Zsoltárok és Dicséretek megtartó erejének szépségét.

„Felemelő volt tapasztalni ebben a megbolydult divatorientált világban hogyan csillognak a szemek, szívek, hangok. Batizi András sem örülhetne jobban több század távlatából e megtartó erő továbbplántálásának ahogyan együtt is énekelve mi örülhettünk annak, hogy érdemes gyermekeinket zenei kultúránk tiszta forrásaihoz vezetni." - nyilatkozta Higyed Gyöngyi.

A vetélkedő eredményei:

Az I-V. osztályosok közül első díjban részesült Varga Gabriella (Szatmár-Kültelek), második díjban Kánya Réka (Patóháza) és harmadikban Kölcsey István (Apa). A VI.- VIII. osztályos diákok közül a mikolai diákok arattak sikert, hiszen az első három díjat ők vihették haza, név szerint: Rácz Roland, Zsiga Zsanett és Kállai Eszter.  A IX.-XII. osztály kategóriájában első díjat kapott Varga Henrietta (Református Gimnázium), másodikat Dobos Márta (Mikola) és harmadik díjban részesült Angi Evelin (Mikola).

A rendezvény szervezői azt kívánják, hogy továbbra is legyen jó példa, tájékozódási pont az egyházi zene a gyülekezeti éneklés terén.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: