2014-12-20 15:17:10• hírek • Szatmar.ro

Menjünk el Betlehemig!

Tizenhárom iskola és egy gyülekezet képviseletében tartottak ünnepi előadást a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban dísztermében a harmadjára megrendezett betlehemes találkozón, amivel párhuzamosan rajzversenyre is sor került.

A péntek délelőtt 10 órakor kezdődő eseményen a következő intézmények küldtek csapatokat az egyre színvonalasabb találkozóra: Egri Csűry Bálint Gimnáziumi Iskola, Tasnádi Gimnáziumi Iskola, Szamoskrassói Bem József Gimnáziumi Iskola, Szilágyszéri Gimnáziumi Iskola, Sárközújlaki Petődi Sándor Gimnáziumi Iskola, Gherghe Dragos Szakközépiskola, Piskolti Gimnáziumi Iskola, Aurel Pop Képzőművészeti Liceum,Tasnádi Szakközépiskola, Avram Iancu Gimnáziumi Iskola,, Szatmár-Láncos Református Egyházközség, Ombodi Soltész János Gimnáziumi Iskola, 10-es számú Gimnáziumi Iskola és Szatmárnémeti Református Gimnázium.

Az esemény megnyitásaként Győrbíró Csilla főszervező, Nt. Kovács Sándor esperes, Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes és Miclaus Judit menedzsmentér felelős tanfelügyelő-asszony köszöntötte az egybegyűlteket.

A betlehemes találkozó a Székely Kapuk - Zöld Kapuk nevet viselő vetélkedőre összeállított, pásztorjátékot bemutató csapatok találkozója is volt, de a rendezvény nem titkolt célja az is, hogy életben tartsa a szép hagyományt. Ez nem verseny volt és nem adtak ki díjakat sem, Győrbíró Csilla szerint innen mindenki győztesként távozott, aki a betlehemi csillag hírét hirdeti, hogy Isten fia eljött közénk. Legyen iránytűnk a csillag, mely a bölcs szíveket Krisztushoz vezeti! - mondta.

A rendezvénnyel párhuzamosan a díszteremmel szomszédos osztályban minden felnőtt látogató 230 kisiskolások által készített rajzot értékelhetett úgy, hogy szavazatát egy dobozba helyezte el. Hogy melyik volt a legszebb és legtartalmasabb rajz, azt csak a jövő héten a doboz felnyitásakor tudhatják meg.

Ez az ünnepi alkalom egy lehetőség volt arra, hogy hétköznapi terheket félretéve együtt induljanak Betlehemig. Köszönet illeti érte szervezőket és a támogatókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: