2015-04-01 15:48:51• hírek • Kocsis Zoltán

Melyik óvoda gyerekei festették a legszebb tojásokat?

Ki bátran, ki megszeppenve, ki megfontoltan, ki elhamarkodva - összesen hatvan ovis ragadott szerda délelőtt pemzlit, festéket, ragasztót, különböző formákat és a tojásfestéshez szükséges egyéb kelléket a Zöld Házban. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség ugyanis tojásfestő versennyel emlékezett meg a madarak nemzetközi napjáról.

A szerdai versenyen az a három óvoda húsz-húsz gyereke vehetett részt, amely az ügynökség másik versenyének, a Játszunk és újrahasznosítunk környezetvédelmi programjának keretein belül a legtöbb hulladékot gyűjtötte össze. Ebben jelenleg a Krasznabélteki Óvoda bizonyult a legszorgalmasabbnak, a második a szatmárnémeti 6-os, harmadik pedig a szintén megyeszékhelyi 7-es óvoda.

A szerdai versenyt Békéssy Erzsébet, az ügynökség igazgatója nyitotta meg, a gyerekek tevékenységét pedig figyelemmel követte az eseményt támogató Lions Klub elnöke, Cristian Sasu, valamint az egyaránt újrahasznosítással foglalkozó CCR Logistiv és az Alpin Recycling Kft. képviseletében Pircolab Sorin és Elena Marculescu.

Miután a gyerekek megfestették a tojásokat, ezekből minden óvoda összeállította saját kosarát. A zsűri pedig ezt értékelte: a kreativitást, a megjelenést, a felhasznált anyagok összhangját. A zsűrinek természetesen most sem volt könnyű dolga, ám végül úgy döntött, a versenyt a 6-os számú óvoda nyerte, második lett a 7-es számú óvoda, harmadik pedig a krasznabélteki óvoda. Végezetül pedig minden gyerek és óvónő kapott egy-egy oklevelet és egy kis ajándékot.

A tojásfestő verseny résztvevői közül tízen ellátogatnak jövő szerdán a szatmárhegyi Ezüstotthonba. Itt előadást tartanak az itt kezelt betegek számára, majd színes tojással ajándékozzák meg őket. Ezt követően pedig részt vesznek harminc facsemete elültetéséhez - a környezetvédelmi ügynökség ily módon adózik az erdők hava előtt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: