2011-01-27 19:08:08• hírek • Szatmar.ro

Megzenésített verses előadás

Nagy László verseiből készült zenés összeállítást láthatott a közönség csütörtök délután az Ács Alajos Stúdióteremben.

Január 27-án este versműsorra került sor az Ács Alajos Stúdióteremben. A Nagy László verseiből összeállított előadást László Zita, a Harag György Társulat színésze rendezte meg, amelyben megzenésített versek is felcsendültek. Az élő zongorakíséret még élménydúsabbá tették a darabot a verskedvelő közönség számára.
Az összeállítást a költő halálának 33. évfordulója alkalmával ajánlották fel. László Zita elmondta, az anyagot szándékosság nélkül úgy válogatta össze, hogy pontosan 33 versből kerekedett ki.

A színésznek személyes mondanivalója is van a költővel kapcsolatosan, azonban mint megtudtuk, nem ezt helyezte előtérbe, hanem a műsorban a költőt szerette volna bemutatni, így témájukban is sokszínűek az összeválogatott versek.
Az egyéni est megálmodójától azt is megtudtuk, hogy a Hószakadás a szívre összeállítás ötlete már nagyon rég megszületett benne, hiszen 16 éves korában kezdődött a szerelem a Nagy László versek iránt, és fokozatosan kialakult önmagában az igény, hogy a költeményeket ilyen formában közönség elé vigye.

A rendező élettársát, Hencz Józsefet kérte meg, hogy forgassa végig a kötetet, és 10-15 vershez írjon zenét. László Zita elmondása szerint a néző biztosan nem csalódhat a látottakban, illetve hallottakban, hiszen az előadáson nagyot dob a gyönyörű szép hangzás is, mivel a zeneszerzőnek sikerült Nagy Lászlóhoz méltó zenét írnia.


Nagy Lajos verseit szólaltatta meg László Zita
Nagy Lajos verseit szólaltatta meg László Zita


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: