2014-12-19 16:07:41• hírek • Kocsis Zoltán

Megyei tanácsi jutalom az idén legjobban vizsgázóknak

Szatmár megyében a lassan végéhez közeledő évben összesen tíz diák teljesített tökéletesen a legfontosabb vizsgákon, azaz tízen érdemelték ki a legmagasabb értékelést, a 10-es jegyet. Őket jutalmazta péntek délelőtt a megyei tanács.

Rövidke köszöntőjében Adrian Stef tanácselnök biztosította a gyerekeket, hogy a Szatmár Megyei Tanács értékeli a tehetségeket, egyben reményének adott hangot, hogy a jutalmazott fiatalok felnőve sem hagyják el Szatmár megyét. „Együtt, csakis együtt építhetjük olyannak Szatmár megyét, amilyenre mindannyian vágyunk", mondta Stef.

Mircea Govor alelnök a „megye gazdagságának" nevezte a tehetséges fiatalokat, míg Ioan Pop, a jutalmazott diákok által leginkább képviselt Mihai Eminescu Gimnázium igazgatója, mintegy válaszolva Stefnek, kijelentette: „a mi feladatunk, felnőtteké, hogy olyan környezetet alakítsunk ki, ahová a mostani fiatalok szívesen visszatérnek".

A jutalmazottak fele a Mihai Eminescu Gimnázium diákjaként érte el eredményeit, ám ennél is nagyobb a lányok aránya: a tízből kilenc a szebbik nem képviselője.

Érdemoklevelet és ezer lejes jutalmat kapott a nyáron 10-essel érettségizett Pop Alexandru Ioan és Demian Alina Marica, előbbi a Mihai Eminescu Gimnázium, utóbbi pedig Nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója.

A tízessel képesítővizsgázók közül négyen is az Eminescu hallgatójaként érték el ezt a kiemelkedő eredményt: Groza Andrada, Jurcut Luiza Maria, Maxim Georgiana Elena és Lazar Ioana. A Tasnádi Általános Líceum diákjai közül Gale Cazan Cristiana és Szűcs Rebeca Paola is tízest kapott, akárcsak a szatmárnémeti Octavian Goga Általános Iskola diákja, Tripon Ioana Cristina, valamint az Avasfelsőfalui Általános Iskola diákja, Mois Casian Petrica Toma. Az érintett tanintézmények ráadásul egy-egy oklevelet is kaptak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: