2010-05-25 11:42:56• hírek • Szatmár.ro

Megvan a nyertes fotó

Alexandru Adrian Ardelean fotója
Alexandru Adrian Ardelean fotója

Kilencvenkilenc fotós küldött be képeket a Szatmár.ro hírportál és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közös fotópályázatára. A közel ötszáz képet a zsűri tagjai hétfőn értékelték, a pontozáson a legtöbb jó értékelést Alexandru Adrian Ardelean fényképe kapta.

Április végén indította útjára a Szatmár.ro hírportál és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala azt a versenyt, amelyen az amatőr és a profi fotósok feladata az volt, hogy megmutassák: ők hogyan látják az objektívükön keresztül a megyeszékhelyet. Bár eleinte alacsony volt a jelentkezők száma, ahogy honlapunkra felkerültek az újabb és újabb képek, egyre több versenyző jelezte részvételét - így alakult ki a kilencvenkilenc fotósból álló csapat.

Fiatalokat és időseket, házaspárokat, gyerekeket is megmozgatott az akció, melynek - mint a képekből is kiderül - hatására fényképezőgéppel felfegyverzett személyek lepték el a várost. Ki éjszaka, ki nappal kereste és találta meg a témát, a megfelelő szöget az általa tökéletesnek gondolt kép megvalósítására.

Témák szempontjából legtöbben Szatmárnémeti nevezetes épületeire, szimbólumaira fókuszáltak: fényképezőgépek kattogtak legtöbbször a Tűzoltótorony, a Pannónia Szálló, a Városi Közfürdő környékén, a Közigazgatási Palotát pedig szinte az összes szögből megörökítették a versenyben résztvevők.

A fényképeket hétfőn délután értékelte a négy főből, Ilyés Gyula polgármesterből, Gödri Alpár-Béla fotóművészből, Barta Zoltán a Szatmár.ro marketingigazgatójából illetve Czinzel László főszerkesztőből álló zsűri. A zsűritagok egytől tízig pontozták a beküldött fényképeket, a pontozás során pedig nagy fontosságot tulajdonítottak a fotós egyedi meglátásainak, ötleteinek.


Gödri Alpár-Béla, Barta Zoltán és Ilyés Gyula értékeli a képeket
Gödri Alpár-Béla, Barta Zoltán és Ilyés Gyula értékeli a képeket


A teljes sorrend azért fontos, mert az első három helyezett pénzdíja mellett az első 12 fotó hamarosan díszdobozban, képeslapként fog megjelenni, az első ötven fotóból pedig kiállítás nyílik a Chilli Csárda étteremben. A kiállításmegnyitóra május 28-án fog sor kerülni, 15 órai kezdettel, ahová minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk. És most jöjjenek az eredmények!

Első helyezet lett Alexandru Adrian Ardelean, aki megnyerte a verseny fődíját, egy 500 euró értékű vásárlási utalványt. A második helyen Gyökös Dalma Dóra végzett, ő egy 300 euró értékű vásárlási utalványt nyert, a harmadik helyen pedig Puskás Brigitta végzett, az ő jutalma egy 200 euró értékű vásárlási utalvány. A nyertesek az utalványon található összeget fényképezőgépre vagy más, fotózással kapcsolatos kiegészítőkre költhetik majd.

A három dobogós helyezett mellett képeslap készül majd a követező fotósok fényképeiből: Erdei Barna, Király Kariklea, Kiss Ádám, Sütő Norbert, Zichor Eduárd, Petho Christopher, Zichor Terézia, Virág Botond képeiből is.

A kiállításra kerülő képek készítőinek nevei (egy személynek több képe is bekerülhetett az első ötvenbe):

Alexandru Adrian Ardelean, Kabai Andrea, Antal Tímea, Babos Noémi, Bulcsú Fábián, Costan Bernadett, Erdei Barna, Gyökös Dalma Dóra, Hetényi Arnold, Ilonczai Tekla, Király Csaba, Király Kariklea, Kiss Ádám, Kiss Bertalan Cristian, Kósa Ildikó, Tinca Melinda, Olosz Ferenc, Pásztor Tamás, Petho Cristopher Bruno, Pleiner Lóránd, Puskás Brigitta, Rákóczi Ottó, Sütő Norbert, Tarr Attila, Tóth Gergő, Vaida Béla, Vascan Adrian, Virág Botond, Vituly Andrea, Zichor Eduárd, Zichor Terézia.


Alexandru Adrian Ardelean fényképe
Alexandru Adrian Ardelean fényképe


Gyökös Dalma Dóra fényképe
Gyökös Dalma Dóra fényképe


Puskás Brigitta fotója
Puskás Brigitta fotója


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: