2015-06-11 13:34:17• hírek • Szatmár.ro

Megüresedett egy alpolgármesteri szék - felajánlották az RMDSZ-nek

Marcela Papici, Szatmárnémeti liberális-párti alpolgármestere lesz a Szatmár Megyei Kórház új menedzsere. Erről a csütörtök délben megtartott sajtótájékoztatón beszéltek az illetékesek. A váltás következtében megürül az alpolgármesteri szék, amit az RMDSZ-nek ajánlanak fel a liberálisok és a PSD-sek. Az RMDSZ hamarosan döntést hoz az ügyben.

Sajtótájékoztatót tartott csütörtök délben a Szatmár Megyei Tanács vezetősége - Adrian Stef elnök és Mircea Govor alelnök -, az eseményen pedig meglepő módon jelen volt Marcela Papici, Szatmárnémeti alpolgármestere is. Mint aztán kiderült, az ő jelenléte nem is olyan meglepő, ugyanis a város csapatából a megyéhez igazol.

Nemrég ürült meg ugyanis a Szatmár Megyei Kórház menedzseri tisztsége, Venemozer Erica családi okokra hivatkozva hagyta el a posztot. "Az eddigi menedzser munkájával nagyon elégedettek voltunk, sajnáljuk, hogy így döntött. Szeretnénk a nagy nyilvánosság előtt is megköszönni munkáját, hiszen remek partnere volt a Szatmár Megyei Tanácsnak a szatmári egészségügy fejlesztésében" - mondta Adrian Stef.

Papici a poszt elfogadásával lemond az alpolgármesteri pozícióról. "Az egészségügy egy nagyon komplex terület, de úgy gondoljuk, hogy Marcela Papici jó menedzser és meg tud majd birkózni az akadályokkal" - mondta Govor.

Valószínűleg a következő városi tanácsülésen a tanácsosok sorából ki is választják majd azt, aki elfoglalja a helyét. Govor és Stef egyaránt kijelentették: RMDSZ-es tanácsost szeretnének az alpolgármesteri székben látni.

"Ezzel kialakulna egy egyensúlyi helyzet a megyeközpont vezetésében is, hiszen képviselve lenne a város magyar lakossága" - mondta Stef a sajtótájákoztatón.

Hamarosan döntés születik

A Szatmárnémeti RMDSZ elnöke, Kereskényi Gábor a Szatmár.ro megkeresésére elmondta: ez az első alkalom az elmúlt három év alatt, amikor valós lehetőségek között merül fel a magyar, RMDSZ-es alpolgármester kinevezésének a lehetősége. "Pénteken egyeztetünk a szövetségi elnökkel az ügyben, de a választmányban is beszélünk majd erről" - nyilatkozta szűkszavúan a városi szervezet elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: