2016-11-30 06:43:56• hírek • Szatmár.ro

Megújult a Református Gimnázium óvodájának udvara

Új, modern és biztonságos játékok kerültek az udvarra, a gyerekek legnagyobb örömére.

Kedden adták át a Református Gimnáziumhoz tartozó óvoda udvarán található új játékokat, hintákat, mászókákat és csúszdákat. Az oktatási intézmény a polgármesteri hivatal segítségével tette a gyermekek számára még vonzóbbá az udvart.

Szilágyi Éva, a Református Gimnázium igazgatónője emlékeztetett arra, hogy az óvoda 2012-ben került az iskola alárendeltéségébe. Azóta számos fejlesztés történt már itt, saját és pályázati forrásokból. Szilágyi Noémi, az óvoda vezetője számolt be részletesebben a fejlesztésekről: az elmúlt években voltak külső és belső felújítások, kifestették a termeket, új bútorokat vásároltak, és a sort hosszan lehetne folytatni. Most modern, de biztonságos játékok kerültek az udvarra, melyek gumiszőnyege újrahasznosított anyagokból készült. Ez pedig illeszkedik az óvodában folyó környezettudatos neveléshez.

Kereskényi Gábor polgármester elmondta: meggyőződése, hogy aki az oktatásba fektet, az a jövőbe fektet. Ezért tartja fontosnak az oktatási intézmények folyamatos fejlesztését-újítását, legyen szó óvodáról, általános iskoláról vagy gimnáziumról, líceumról. Az ő véleményét osztotta Magyar Lóránd városi tanácsos és képviselőjelölt is.

Kiss József a Szatmári Református Egyházmegye főjegyzője Király Lajos esperes szeretetteljes köszöntését tolmácsolta, aki éppen Kárpátalján képviselte az egyházmegye ügyeit. "A felújított óvoda épület és játszópark azzal a megbízatással rendelkezik, hogy gyermekeink öröme szabályok és korlátok nélküli legyen. Isten adja, hogy igazsága szabadokká tegyen mindnyájunkat és erősekké az örömben és hálaadásban!" – mondta Kiss József.

Abban pedig minden megszólaló egyetértett: az óvodában dolgozók odaadó munkája nélkül a református ovi nem lenne a megyeszékhely legkeresettebb óvodája, amelynek csoportjaiba idén közel kilencven gyermek jár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: