2016-10-12 14:58:09• hírek • Szatmár.ro

Megőrültek a szatmári lányért az X-faktor mentorai

A szatmári Semeniuc Stephanie az RTL Klubon futó X-faktor című énekes tehetségkutató műsor hétvégi adásának egyik legemlékezetesebb szereplője volt. A Kolozsváron tanuló lányt az elmúlt években megpróbálták eltántorítani az énekléstől, mindhiába. A mentorok négy igennel juttatták tovább, Tóth Gabi teljesen megőrült a produkciójától.

Semeniuc Stephanie világéletében szerette a zenét, imádott énekelni, annak ellenére, hogy ebben a családja nem támogatta teljes mellszélességgel. "Azt akarták, hogy rendes polgári állásom legyen, ezért is iratkoztam be végül kilencedikben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium természettudományok szakára" - meséli a Szatmár.ro-nak. A 10. osztályt viszont már az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceumban kezdte és ott is érettségizett idén.

Közben vokalista volt a szatmári Straight Up reggae-zenekarban, később pedig megalapította saját bandáját, a The Hats-et. A zenekarral különdíjasok lettek a II. Utcazene Fesztiválon és felléptek a kolozsvári Untold Fesztivál egyik színpadán is. Az érettségit követően a "kalaposok" más-más városba kerültek, nincs lehetőségük próbálni.

Stephanie ugyan nem érezte eddig magáénak a tehetségkutatók világát, idén mégis jelentkezett a magyarországi X-Faktorba. Az előválogatók jól mentek, s ugyan a fellépések előtt nem szokott lámpalázas lenni, a mentorok elé lépve hatalmába kerítette az izgalom. Ennek ellenére kitűnően sikerült a "vizsga", Ela "Eyre Deeper" című dalát úgy adta elő, hogy négy igennel küldték tovább a tehetségkutató következő fordujába. Sőt, mivel a bemutatkozáskor elmesélte, hogy a szülei nem nagyon támogatják énekesi karrierjét, Tóth Gabi kézen fogva vitte őt a kulisszák mögé, jelezve a szülőknek, hogy a lánynak az X-faktorban a helye.

Az ifjú énekesnő egyébként a BBTE-n zenepedagógiát tanul Kolozsváron, álma, hogy a Liszt Ferenc Zeneakadémia dzsessz-ének szakán fejleszthesse tovább énektudását. És ha már az álmoknál tartunk: bízik benne, hogy az X-Faktorban aratott siker nem áll meg egy adás után, mindenképp be szeretne jutni az élő showba, hogy ő képviselhesse a műsorban Erdélyt.

Nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy nagyon szurkoljunk neki, hogy valóra válthassa álmait!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: