2015-11-26 17:35:44• hírek • Szatmár.ro

Megint téma volt a tanácsülésen a VSK működése

A tanácsosok 500 ezer lejjel toldották meg a VSK idei költésgvetését - ezzel egyenesbe kell jöjjön a klub.

Szatmárnémeti Városi Tanácsa újra költségvetés-kiegészítésről szavazott, most pedig újabb összeget kapott a VSK, amelynek ezzel már rekord-méretűre, 4 millió lejre nőtt  idei költségvetése. (Viszonyításképpen az élvonalbeli bajnokság legjobbjai közé tartozó Székelyudvarhely férfi kézilabdacsapatának éves költségvetése alig haladja meg a 3,1 millió lejt.) Azt viszont többen is elismerték, hogy gyanúsnak mondható a VSK eddigi működése és radikális lépésekre van szükség a helyzet javítására. Ám ami még rosszabb, mostanában is fura dolgok történnek a klub könyvelésében!

Magyar Lóránd tanácsos felhívta a figyelmet a tényre, hogy a legutóbbi tanácsülésen kiutalt, az eddigi fizetés-elmaradások törlesztésére szánt öszeget sem megfelelőképpen költik. Ugyanis több sportoló és edző előleget kapott belőle a novemberi fizetésből! Magyar és Maskulik Csaba ígéretet tett arra, hogy hivatalos úton kér majd magyarázatot erre, mert eddig akárkit kérdeztek, senki nem tudott nekik érdemi választ adni.

Fanea Dumitru, a VSK igazgatótanácsának elnöke - aki szintén helyi tanácsos - "számítógépes hibát" nevezett meg okként, amit a tanácsosok némi derűvel fogadtak. "Akkor meg kellene nézetni a számítógépeket, ha már a VSK havi 1600 lejt költ informatikai szolgáltatásokra" - mondta mosolyogva Butka Gergely.

Azt Fanea is elismerte, hogy radikális változásokra van szükség a VSK helyzetének rendbetételére. Az RMDSZ és a PNL frakció szerint is sok túlárazott szolgáltatást vettek igénybe, legyen szó utaztatásról, szállásról vagy étkeztetésről. "Néhány szerződés most decemberben fog lejárni, ezeket felül fogjuk vizsgálni" - mondta az igazgatótanács elnöke.

"Az elnök sokmindenben egyetért velünk. Ő is úgy látja, hogy szakosztályokat kell megszüntetni, olyan sportágakra kell költeni, amelyek mérkőzései vonzzák a nézőket" - mondta Magyar Lóránd a Szatmár.ro-nak.

A tanácsosok 500 ezer lejt szavaztak meg ez alkalommal a VSK-nak, hogy az rendezni tudja minden adósságát és  tiszta lappal készülhessen az új év megkezdésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: