2009-03-31 09:26:06• hírek • Szatmár.ro

Megállapodás Kölcsey ügyben

Hétfőn  újabb találkozó színhelye volt a Polgármesteri Hivatal, ahol a Kölcsey Főgimnázium további sorsát vitatták meg.

Az eseményen jelen volt Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor alpolgármester, Csehi Árpád, megyei tanácselnök, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület megbízott püspöke Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület oktatásért felelős tanácsosa, Tolnay István, a Szatmári Református Egyházmegye képviselője Sipos Miklós esperes, Korda Zoltán, a Szatmári Láncos Egyházközség református lelkésze, Szilágyi Éva - igazgató, Boga Ferenc -aligazgató, a szatmárnémeti Református Gimnázium részéről, Kónya László főtanfelügyelőhelyettes, Elek Imre igazgató, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetője.
A találkozó eredményeképpen, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatójának kivételével, a felek aláírtak egy ütemtervet, amely a következőket írja elő:

A Szatmár Megyei Tanács biztosítja a Kisegítő Iskola elköltöztetését, a MIU bentlakás rendbetételét június hónap folyamán, az átköltöztetési eljárás végrehajtását, törvényes formákban való rögzítését. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal kezdeményezi a Kisegítő Iskola belső felújítási terveinek elkészíttetését a nyári vakáció kezdetéig, az épület belső felújításának megkezdését a vakáció idején az önkormányzat és a református egyház anyagi hozzájárulásával. A jelenlevők egyetértettek abban, hogy a felújítási munkálatok bevégeztével költöztethetők át osztályok a Kisegítő Iskolába.

A szóbanforgó épületekbe (Păcii utca 2, Păcii utca 6, Păcii utca 10.) való átköltözés több lépcsőben fog történni:

1. A 2008/2009-es tanév befejezésekor, az érettségi vizsgák lebonyolítása után a Református Gimnázium átadja a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak a Păcii utca 10 szám alatti (volt Egészségügyi Líceum) épületét. Ugyanekkor a Református Gimnázium 12 osztállyal és az adminisztrációval átköltözik a Păcii utca 2 szám alatti Főépületbe.

2. A Păcii utca 6 szám alatti ingatlan (volt Kisegítő Iskola) kiürítése és felújítása után az épület a Kölcsey Ferenc Főgimnázium használatába kerül. A Kölcsey gimnáziumi osztályok beköltöztetésére a felújítási munkálatok befejezése után azonnal, legkésőbb a 2010/2011-es tanév kezdetéig sor kerül.

3. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium továbbra is korlátlanul használhatja a Főépület új szárnyát.

4. A két tanintézmény vezetősége írásbeli megegyezést köt a közösen használt, nem tantermi jellegű helyiségek ügyében (tanári, laboratóriumok, könyvtár, sportterem, stb.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: