2012-04-05 13:37:58• hírek • Póti Orsolya

Megalakult a Refi ifjúsági zenekara

Sikeres volt az „Iskola másként" rendhagyó oktatási hét a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. A diákok kirándultak, filmeket néztek, vetélkedőkön vettek részt, cikkeket írtak és közben megalapították az iskola zenekarát is.

Április 2-6. között zajlott az „Iskola másként" rendhagyó oktatási hét a romániai tanintézményekben. A diákokat nem a leckék és a házi feladatok várták, hanem különlegesebbnél különlegesebb programokba, foglalkozásokba kapcsolódhattak be ezen a héten.

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban főként a zenés foglalkozásokon volt a hangsúly, de filmeket néztek, kézműveskedtek és kirándultak is a diákok. A különféle műveltségi vetélkedők, és a sport sem maradhatott ki a rendhagyó oktatási hétből. A diákok külön sportnapot szerveztek, amikor kosárlabdában, fociban, asztaliteniszben, kézilabdában és még számos más sportágban szerepelhettek.

A sok ügyes, zenei tehetséggel megáldott diáknak és a próbáknak köszönhetően ezen a héten megalakult az iskola diákzenekara is Henter Ambrus vezetésével. A zenekar a nagycsütörtöki istentisztelet után mutatkozott be: többnyire ifjúsági keresztény dalokkal szórakoztatták a jelenlévőket a kis zenészek.

Szilágyi Éva, a tanintézmény vezetője örömét fejezte ki az iránt, hogy sikerült megvalósítani a nagy tervet és végre megalakult a zenekar. Ilonczai Zsombor iskolalelkész elmondta: a zenekar új tagokkal is bővülhet, azok a diákok, akik kedvet kapnak az énekléshez, vagy tudnak valamilyen hangszeren játszani bármikor bekapcsolódhatnak a közös zenélésbe.

Április 5-én, az ünnepi istentisztelet után az iskolában folyatódtak a programok. A nap folyamán nem csak beszélgetésekre, műhelyfoglalkozásokra és filmvetítésre került sor, de mintegy harminc református gimnazista és tanáraik a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés képviselőivel közösen elültették az Erdészeti Hivatal biztosította facsemetéket a tanintézmény udvarán.

A rendhagyó oktatási hét keretében közel ötven diák újságíró-képzésen vett részt. A kis firkászok cikkekben számoltak be az „Iskola másként" legjelentősebb eseményekről. A legsikeresebb alkotások és a diákok által készített fotók április 6-tól a Szatmár.ro-ra is fölkerülnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: