2016-02-02 15:45:09• hírek • Szatmár.ro

Még pár napig nem lesz kötségvetése Szatmárnémetinek

Hiába kérte az RMDSZ- és a PNL-frakció, hogy halasszák el a keddi rendkívüli tanácsülést, arra mégis sor került - igaz, eredménye nem lett. A három napirendi pontot ugyanis nem szavazták meg a résztvevő tanácsosok. Valószínűleg a két frakció kérésére péntekre újabb rendkívüli tanácsülést hívnak össze.

Csak csütörtökön kapták kézhez a tanácsosok a megyeközpont 2016-os évre vonatkozó költségvetésének tervezetét, emiatt pedig a városatyáknak nem volt elegendő idejük áttanulmányozni azt, illetve módosító javaslatokat összeállítani. Hétfőn az RMDSZ és a PNL közösen kérte a tanácsülés elhalasztását, s bár Dorel Coica erre ígéretet tett, mégsem hozott olyan határozatot, ami eltörölte volna a keddi ülést.

A tanácsosok egy része el sem ment a rendkívüli ülésre, amelynek programjában Szatmárnémeti költségvetése, a polgármesteri hivatal alárendelt intézményeinek,  illetve a Transurban tömegközlekedési vállalatnak a költségvetése szerepelt.

A halasztást kérő tanácsosok testületileg leszavazták az ülés napirendjét, így gyakorlatilag pár perc alatt véget ért a gyűlés. Érdekes pillanata volt az ülésnek, hogy a PSD-frakció tartózkodott a napirend megszavazásakor. Az RMDSZ-es tanácsosok az ülés után ezt szóvá is tették, hiszen Dorel Coica polgármester többször is hangsúlyozta, hogy a tartózkodás az gyakorlatilag ellenszavazat. Így a logikája szerint a PSD-s tanácstagok a PSD-s városvezetés költségvetés-tervezete ellen szavaztak...

A tervek szerint a következő rendkívüli tanácsülést pénteken fogják tartani - ezen pedig az RMDSZ és a PNL is a plénum elé tárja majd a módosító javaslatait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: