2014-08-27 16:42:41• hírek • Szatmár.ro

Még lehet jelentkezni a Kölcsey posztlicis osztályaiba

Az iskola a vidékről vagy más megyéből jelentkező diákok számára igény szerint bentlakási elhelyezést is biztosít.

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium a 2014-2015-es tanévben egy egészségügyi ápolókat képző posztliceális osztályt és egy gyógyszerész asszisztensképző posztliceális osztályt indít.

Az egészségügyi ápolók osztályában még hét államilag támogatott hely várja a jelentkezőket, a gyógyszerész asszisztensképzőben pedig még 12 államilag támogatott szabad hely van.

A képzés mindkét esetben magyar nyelvű és az Oktatási Minisztérium által engedélyezett, az egyetlen ilyen jellegű, magyar nyelvű államilag támogatott képzés a Partiumban. A képzésre egyaránt jelentkezhetnek érettségivel rendelkező, illetve tizenkét osztályt végzett, de érettségi diplomával nem rendelkező diákok. "A képzés magas színvonalát oktatóink, a város neves magyar orvosai és ápolói biztosítják" - mondja Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője.

A felvételi jegy fele a felvételi írásbeli teszt eredménye, másik fele az érettségi átlaga - azon diákok esetében, akik nem rendelkeznek érettségivel, ezt 4-es jegynek számítják. A felvételi teszt egy 30 kérdést tartalmazó dolgozat, egyenként 4 válaszlehetőséggel, kérdésenként egy helyes válasszal, a meghirdetett tematika szerint.

Az egészségügyi ápoló szakra jelentkezők számára biológiából, a gyógyszerész asszisztens szakra jelentkezők számára biológiából és kémiából kell felvéteizni.

Beiratkozni szeptember 1 és 5 között, munkanapokon 9-14 óra között lehet az iskola titkárságán - ugyanitt tudnak bővebb felvilágosítást adni a felvételi vizsga témáiról, könyvészetéről is. A vizsga időpontja egyébként szeptember 9., 10.00 óra.

Beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:
- Beiratkozási kérvény
- Az érettségi diploma hitelesített másolata, vagy a líceum elvégzését bizonyító pecséttel ellátott igazolás, illetve a líceumi jegyek jegyzéke (foaie matricola) és a 12 osztályt elvégzését bizonyító oklevél hitelesitett másolata
- Személyi igazolvány másolata
- Születési bizonyítvány másolata
- Házassági bizonyítvány másolata- névváltoztatás esetén
- Orvosi igazolás, amelyből kitűnik, hogy alkalmas a beiskolázásra, illetve e hivatásgyakorlására
(minden esetben az eredeti iratok bemutatása is szükséges)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: