2014-04-03 15:24:44• hírek • Kocsis Zoltán

Te vagy a kiválasztott! Felelős vagy a rókádért!

Extrém sport, labdarúgás, versenyek, koncertek, szórakozás és Aquapark! Ám a legfontosabb, hogy ne feledd: Te vagy a kiválasztott és Te felelsz a rókáért! Ha mindebből egy szót sem értettél, akkor még annyit mondunk: VIII. Szatmári Ifjúsági Napok! Részletek a cikkben!

Az elmúlt hetekben több százan kaptak olyan SMS-t, amelyben az ismeretlen küldő tudtára hozta, hogy ő maga a kiválasztott. És hogy közeledik a nap. Na meg, hogy vigyáznia kell a rókájára! A legtöbben nem sokat értettünk ebből. És pontosan ez volt az üzenet küldőjének, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek (MIK) a célja.

A csütörtök délelőtt az Aquastar aquaparkban megtartott sajtótájékoztatón Muresan István és Csák Gyöngyi, a MIK elnöke, illetve alelnöke rántotta le a leplet a - hogy is mondjuk csak, szóval a rókáról. „Ezzel az akcióval szerettük volna felkelteni a szatmári fiatalok figyelmét, érdeklődését. Kalózakciónk azt a cél szolgálta, hogy tájékoztassuk a szatmáriakat: valami készül városukban", mondták el a kétnyelvű sajtótájékoztatón.

Ez a valami pedig nem más, mint a Szatmári Ifjúsági Napok, annak a is nyolcadik kiírása! Bizony, nem elírás: a nyolcadik. Ha valaki felkapná a fejét, hogy itt él Szatmárnémetiben és mégsem hallott még róla, az sem véletlen: 2009 után, azaz öt évnyi kihagyás után igyekszik újjáéleszteni az eseményt a MIK.

A Szatmári Ifjúsági Napokra május 1-3. között kerül majd sor. Két fontos helyszíne lesz. Május 1-jén, csütörtökön a 15-ös lakónegyedben található skateparkban rendezik meg a IV. Open X extrémsport-versenyt. Pénteken és szombaton pedig már az Aquapark lesz az események forgatagának központja: különböző versenyek és vetélkedők mellett koncertek várják majd a szórakozni vágyókat. Hogy pontosan kik lépnek fel, azt egyelőre nem akarták elárulni a szervezők, azt viszont elmondták, hogy hat magyarországi és erdélyi zenész, illetve együttes koncertezik majd.

A Szatmári Ifjúsági Napok keretein belül rendezik meg a X. országos középiskolai focibajnokság döntőjét is. A meccseknek az Ady Endre utcán található Both Katalin Sportterem, valamint a Vasile Lucaciu Általános Iskola tornaterme ad otthont.

Az esemény összköltségvetése 20.000 lej, árulta el Csák Gyöngyi, a pénz túlnyomó többségét pedig pályázatokból teremtették elő a szervezők. Emellett természetesen a helyi önkormányzat is támogatja az eseményt és a szervezet saját forrásaival sem garasoskodott.

„Kortól és nemzetiségtől függetlenül várunk mindenkit, tartson velünk, vegyen részt versenyeinken, szórakozzon a koncerteken és érezze jól magát", jelentette ki Muresán. A MIK elnöke ígéretet tett: húsvét után bővebb tájékoztatást nyújtanak majd a részletes programról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: