2014-04-11 13:43:13• hírek • Kocsis Zoltán

Biztosan nem lesz spanyol házidöntő az Európa Ligában

Biztosan nem fordulhat elő az, ami megtörtént 2012-ben: nem lesz spanyol házidöntő a labdarúgó Európa Ligában. Ez péntek délben az UEFA nyoni székhelyén megtartott sorsoláson dőlt el. Ezek szerint ugyanis a Sevilla a Valenciával, a Juventus pedig a Benficával csap össze az elődöntőben.

A Sevilla és a Valencia a negyeddöntők hazai visszavágóin összesen kilenc gólt rúgott a Porto, illetve a Basel ellen. A két csapat még soha nem találkozott egymással európai kupákban, csakis a spanyol élvonalban, a második osztályban, illetve a Spanyol Kupában. Ami az örökmérleget illeti, Valenciában 74 meccsen 54-szer nyertek a hazaiak, 9 döntetlen és 11 vereség mellett. Sevillában 45 hazai siker mellett 15 döntetlen és 14 vereség született. Jelenleg a Sevilla a bajnokság 5., a Valencia pedig a 8. helyén áll, a két csapat közötti különbség 12 pont. A párharc külön pikantériáját jelenti továbbá, hogy a Sevillát edző Unai Emery 2008 és 2012 között a Valencia kispadján ült.

A másik ágon a portugál és az olasz bajnokság rekordbajnokai és jelenlegi listavezetői, a Benfica és a Juventus csapnak össze. Noha két óriási hagyománnyal rendelkező csapatról van szó, érdekesség, hogy mindössze négyszer találkoztak egymással. Szintén meglepő talán, hogy a négy meccsből hármat a Benfica nyerte meg. A Bajnokcsapatok Európai Kupájának 1968-as döntőjében a Benfica kettős győzelemmel ment tovább (1-0, 2-0), míg az UEFA-kupa 1993-as negyeddöntőjében a Juventus Torinóban 3-1-re nyert, Lisszabonban pedig 2-1-re kapott ki.

„Úgy gondolom, a Benfica a párharc esélyese, mivel a tavaly is döntőt játszott. Számunkra viszont óriási motivációt jelent, hogy a döntőt a mi stadionunkban játsszák", nyilatkozta a sorsolást követően Pavel Nedved, az olasz klub korábbi legendás játékosa.

Európa Liga elődöntőinek párosítása: április 24.-május 1.

Sevilla - Valencia
Benfica - Juventus

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: