2015-01-28 10:59:42• hírek • Kocsis Zoltán

Matektábor középiskolásoknak Kányaházán

Február első hetében egyfajta edzőtáborba vonul Szatmár megye harminc legjobb matekos középiskolása. A megyei tanács támogatásával Kányaházán sorra kerülő táborban a diákok az intenzív matematikaképzés mellett konstruktív szabadidőprogramokra számíthatnak.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a február 2-6. között esedékes táborban az a 30 diák vehet részt, akik a legjobb eredményeket érték el a tavalyi matek tantárgyversenyeken. Őket négy felvigyázó tanár kíséri el - természetesen szintén matematikatanárok.

A program szerint hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön reggel a diákok három órás matematika előadáson és szemináriumon vesznek részt, majd délután két-két órát a feladatok megoldásának szentelnek. A négy nap alatt összesen húsz szatmári matektanár foglalkozik majd a diákokkal.

Ami a szabadidős programokat illeti, többek között játékok, kézműves foglalkozások, ékszerkészítés, divatbemutató szerepel a tervek között.

A tábor célja egyrészt, hogy a diákok minél eredményesebben fel tudjanak készülni az idei tantárgyversenyre, ezért pénteken - mintegy búcsúzóul - a fiatalok tesztet írnak, amely az idei tantárgyverseny szimulációjának felel majd meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: