2014-03-20 14:59:00• hírek • Kocsis Zoltán

Mindkét sorompót kiütötte egy Dacia szerda este Batizon

Nem mindennapi baleset történt szerda este a Szatmárnémeti melletti Batiz településen: egy személygépkocsi a falu vasútátjárójának mindkét sorompóját kettétörte. Az igazán egyedi azonban az, ami ezután történt!

A baleset kevéssel éjfél előtt történt. Egy Dacia 1310 típusú személygépkocsi nem vette észre, hogy a két sorompó éppen ereszkedik és nemes egyszerűséggel nekiment. Az ütközéstől mindkét sorompó alaposan megrongálódott, akárcsak a gépkocsi. Ennek ellenére a jármű vezetője nem úgy ítélte meg a helyzetet, hogy meg kellene állnia, hanem  továbbrobogott, mondta el a Szatmár.ro megkeresésére Mircea Stan, a vasúti rendőrség vezetője.

A férfit néhány órával később sikerült azonosítani és elfogni. Kiderült, hogy az 57 éves mikolai illetőségű C. Costinról van szó. A vizsgálatok alapján a férfi nem állt sem alkohol, sem egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Egyszerűen csak sietett - méghozzá a szatmárnémeti vasúti állomásra, árulta el a rendőröknek.

Stan nem kívánta megerősíteni a Szatmár.ro rendőrségi forrásokból származó információját, mely szerint a baleset láttán egy civil személy egy városi terepjáróval üldözőbe vette a Daciát és ő értesítette a rendőrséget is.

C. Costin ellen büntetőjogi eljárás indult, a vád ellene gondatlanságból elkövetett rongálás. Az okozott kár mértékét a Román Vasúttársaság (CFR) illetékesei értékelik fel. Egy biztos: a város felőli sorompót teljesen ki kellett cserélni, a batizi oldalon lévőt pedig összehegesztették a szakemberek. A munkálatok miatt csütörtök kora délelőtt jó fél óráig akadozott a közúti forgalom a 19-es országúton.

Hasonló eset legutóbb február 25-én történt, amikor egy amerikai állampolgár nem vette észre időben a sorompót. Stan meg is jegyezte, már többször is jelezték a CFR felé: sötétben nem eléggé látható a két sorompó, de egyelőre semmi érdemleges nem történt az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: