2016-03-08 14:48:04• hírek • Szatmár.ro

Már nyolcan jelentkeztek RMDSZ-es megyei tanácsosnak

Március 12-ig jelentkezhetnek azok, akik az RMDSZ megyei tanácsosi listáján indulnának a júniusi választásokon.

Sokan érdeklődnek a megyei tanácsosi tisztség iránt, sokan térnek be az RMDSZ Szatmárnémetiben található székházába, hogy megtudják, milyen iratokra van szükség a jelentkezéshez. A Megyei Küldöttek Tanácsa úgy döntött legutóbbi ülésén, hogy március 12-én 16 óra a jelentkezések leadásának a határideje. A listán szereplő nevek, személyek rangsorolására március 17-én kerül majd sor.

A Szatmári RMDSZ-nek jelenleg 12 tanácsosa van a megyei tanácsban. Amennyiben a helyhatósági választásokon sikerül 13 helyet megszerezni, a szövetség lehet az a politikai erő, amely a megyei tanácselnöki tisztséget betöltő személy kilétéről dönteni tud.

Egyébként március 8-ig összesen nyolc személy jelezte a szükséges iratok leadásával, hogy tanácsos szeretne lenni - a határidő lejártáig azonban valószínűleg meg fog duplázódni a jelentkezők száma. Eddig a vállalkozói szférából és a közéletből is sokan jelezték, hogy az RMDSZ megyei tanácsosi csapatában tevékenykednének a következő négy évben.

Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke és a tanácselnöki poszt megpályázója szerint egy aktív, dolgos és tervekkel teli csapattal lehet csak beindítani a megye fejlődését, elkerülni a behozhatatlan lemaradást a régió többi megyéjével szemben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: