2015-11-27 13:56:59• hírek • Szatmár.ro

Már mindenkinek elege van a tört kővel tömött gödrökből

A városi tanács legutóbbi ülésén a tanácsosok hevesen kritizálták az Apaserv felújítási munkálatait.

A felújítás önmagában nagyon hasznos, hiszen évtizedes csöveket cserélnek újakra, ezzel pedig közvetve javulnak a megyeközpontban élők életkörülményei. Ám sokakban elégedetlenséget szülnek a munkálatokat követően megmaradó "nyomok". Szatmárnémeti útjai tele vannak gödrökkel, helyenként a több méteres, az útburkolatból kivágott sávok tört kövel vannak ideiglenes megoldásként teleszórva.

A helyi tanács csütörtökön megtartott ülésén elsőként Adrian Albu szólalt fel ennek kapcsán. "A Closca sugárúton hetek óta ott van egy felszedett aszfaltcsík, feltöltötték törtkővel, aztán jól van az úgy. Felhívtam a polgármesteri hivatalt, jeleztem, hogy az mennyire zavaró, erre rövid időn belül azt leaszfaltozták. De csak azt! A közelben levők közül egyet sem. Nem megoldás, hogy dolgozunk, felszedünk egy aszfaltsávot, aztán tört kővel töltjük fel! A kő ráadásul napokon belül a forgalom miatt kikerül a gödörből, az úttest tele lesz a darabokkal, a gödörből meg árok lesz. Az autók is tönkremennek, ez nem megoldás!"

Butka Gergely tanácsos az Árpád (Vasile Lucaciu) utcában zajló munkák  ütemével volt elégedetlen. "Júliusban lett lezárva az utca és még most is dolgoznak benne. Ott magánlakások és számos cég székhelye is van, ezt nem lehet így csinálni."

A Butka által említett utcával kapcsolatban arról volt szó, hogy egy hónap alatt be lesz fejezve a munka. A szatmár.ro tapasztalatai szerint ráadásul úgy dolgoznak, hogy teljesen váratlanul, minden bejelentés nélkül különböző szakaszokat zárnak le, ezzel igen megzavarva a közlekedést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: