2015-07-26 15:34:02• hírek • Kocsis Zoltán

Maketten kész a 3016 parkolóhely, az ígéretek szerint év végig parkolni is lehet

Vasárnap déli sajtótájékoztatóján Dorel Coica polgármester bemutatta a Kárpátok 1 és Kárpátok 2 lakónegyedek parkolóit - azaz egy makettet. Ígéretei szerint az év végére ténylegesen el is készülnek majd. Vagy jövőre...

Öt hónappal a garázsok lebontásáról szóló felszólítás és szinte napra pontosan egy hónappal a 17-es és a Soarelui negyedek parkolóit bemutató makett nyilvánosságra hozatala után Dorel Coica és csapata vasárnap délben egy újabb sablonnal rukkolt elő: ezúttal a Kárpátok 1 és Kárpátok 2 lakótelepek víziójával. „Szeptemberben kezdjük az aszfaltozást és a tervek szerint az év végéig valamennyi parkoló elkészül. Vagy legalábbis a nagy részük", hangzott el a mondat különböző formában többször is.

A terveket készítő Adrian Pop építészmérnök elmondta, a két lakótelep modernizálásával 1533-ról 3016-ra emelkedik a parkolóhelyek száma. Száz lakásra átlagban 77,9 parkolóhely jut majd - mindez a meglévő 3870 lakásra vetítve. Valamelyest csökken viszont a zöldövezetek területe: a meglévő 6924 négyzetméterről 6834 négyzetméterre. „Úgy oldottuk meg, hogy a zöldövezetek összterülete szinte egyáltalán nem csökken, mindössze 10%-kal", hangzott el a sajtótájékoztatón.

„Három hónapot igényelt a tervezés. A cél az volt, hogy minél több parkolóhelyet alakítsunk ki, minél hatékonyabban kihasználva a meglévő területeket", mondta Pop.

A parkolók leaszfaltozása előtt a csapadékot elvezető kanalizálási rendszert kell kiépíteni. Az elmúlt egy hónap alatt az Apaserv két utcával, az Ostrovului és az Octavian Goga utcákkal már el is készült, jelentette ki Dan Stegerean igazgató az eddigi munkálatokat firtató újságírói kérdésre.

„A szükséges pénz a rendelkezésünkre áll, napokon belül megkötjük a szükséges keretszerződést, szeptemberben elkezdjük a parkolók aszfaltozását. A tervek szerint ezek az év végére elkészülnek. Legalábbis nagy részük" - jelentette ki Dan Babut városmenedzser is. Jó mulatságnak, férfimunkának ígérkezik, hisz közel hatezer (!) parkolóhelyről van szó. Ebből 2921 van a 17-es és a Soarelui lakótelepeken, 3016 pedig a Kárpátokról elnevezett negyedekben.

„Köszönjük szépen a polgármester úrnak, hogy ennyi mindent tett a 17-es lakótelepen", hálálkodott a sajtótájékoztatón részt vevő idős nő, aki a bemutatás szerint a PSD koordinátora az adott negyedben. „Az emberek minőségi munkát várnak, mivel ott lebeg a szemük előtt a pozitív példa: a 16-os negyed felújítása", jelentette ki a Kárpátok PSD-felelőse, a feledés jótékony homályába burkolva a tényt, hogy a 16-os lakótelepen a munka dandárját még Ilyés Gyula előző polgármester ideje alatt végezték el. „Az emberek sokat szeretnének, ám meg kell érteniük, hogy nem lehet mindent egyszerre. Türelemre van szükség", folytatta a politikusoktól jól ismert diskurzusát.

„Huszonöt év után végre elkezdődtek a jelentős beruházások Szatmárnémetiben, ahol negyed századig szinte semmi nem történt", tette fel az i-re a kampányízű pontot Vasile Ciocan megyei tanácsos.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: