2016-06-26 12:34:43• hírek • MTI

Május után újabb szenzációra készülnek a szlovákok

Csak közvetlenül a vasárnapi mérkőzés előtt dől el, hogy a német védelem egyik oszlopa, a sérüléssel bajlódó Jérome Boateng pályára léphet-e a szlovákok elleni nyolcaddöntőben a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, ezzel együtt a találkozó egyértelmű esélyese a világbajnoki címvédő válogatott.

Az északírek elleni utolsó csoportmeccs óta a vádliját fájlaló Boateng pénteken nem edzett együtt a csapattal, külön gyakorolt, kerékpározott és kocogott. A Bayern München hátvédjének óriási szerepe volt abban, hogy Joachim Löw együttese eddig még egyetlen gólt sem kapott a tornán, Mats Hummelsszel alkotott, világbajnok védőpárosuk remekül működik.

A jó védekezésre most is szükségük lesz a németeknek, ha nem akarják, hogy megismétlődjenek a májusi, augsburgi felkészülési találkozón történtek, akkor ugyanis - bár kissé irreális időjárási körülmények között, de - meglepetésre a szlovákok nyertek 3-1-re.

A kapus Manuel Neuer szerint Németország - amely 1972, 1980 és 1996 után története negyedik Európa-bajnoki címére hajt - készen áll a vasárnapi mérkőzésre.

"Meg kell őriznünk a kapunkat a góltól" - jelentette ki. Hozzátette: tudják, hogy ők is kaphatnak gólokat, de eddig jól védekeztek, és a céljuk, hogy ez a kieséses szakaszban is folytatódjon.

A szlovákok ásza, a Napoliban légióskodó Marek Hamsík eddig remek formát mutat az Eb-n - Oroszország ellen gólt és gólpasszt jegyzett -, s bár az ominózus augsburgi meccsen is rúgott egy látványos gólt, nem valószínű, hogy a németek ezúttal is teret hagynak neki.

Csak meg kell nézni a Youtube-on a góljaiból készült válogatást - mondta róla Neuer. "Nagyon fontos, hogy a középpályásaink korán megállítsák, hogy ne legyen esélye a lövésre" - tette hozzá.

A szlovákok feladata az lesz, hogy valahogy lelassítsák a világbajnok csapat gyors passzjátékát, amely jobb napokon szét tudja rombolni a legjobb védelmet is. A németek az eddigi három mérkőzésen több mint kétszer annyiszor találták el a kaput, mint ellenfeleik összesen.

Löw válogatottja átlagosan 65 százalékban birtokolja a labdát, és 91 százalékos pontossággal passzol, így várhatóan a vasárnapi mérkőzésen is nagy fölényben fog futballozni.

"Talán Németországban még nem nagy az eufória, de ha megverjük a szlovákokat, és a következő körben egy nagy ellenféllel játszunk, akkor mondhatjuk, hogy megérkeztünk a tornára" - fogalmazott Neuer.

A két csapat eddig tízszer találkozott egymással, hétszer a németek, háromszor pedig a szlovákok győztek.

Németország-Szlovákia, Lille 19.00
v: Szymon Marciniak (lengyel)
A várható kezdőcsapatok (az uefa.com alapján):
Németország: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira - Müller, Özil, Götze - Gomez
Szlovákia: Kozácik - Pekarík, Skrtel, Durica, Hubocan - Pecovsky - Mak, Kucka, Hamsík, Weiss - Duda

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: