2014-04-14 12:24:20• hírek • Szatmár.ro

Május 15-ig ajánlható fel a jövedelemadó 2 százaléka

A munkavállalók és vállalkozók idén is felajánlhatják civil szervezeteknek jövedelemadójuk 2 százalékát.

A hatályos törvények értelmében a magánvállalkozók és a munkavállalók idén is felajánlhatják jövedelemadójuk 2 százalékát civil szervezeteknek. A felajánlást május 15-ig lehet megtenni, a magánvállakozók a 200-as formanyomtatvány megfelelő részére kell beírják a támogatni szándékozott szervezetet, a magánszemélyek pedig a 230-as nyomtatvány kitöltésében ajánlhatják fel adójuk egy részét.

A 2013-as évben összesen 21 ezer személy érezte úgy, hogy kötelessége élni a lehetőséggel, és jövedelemadója 2 százalékát valamely civil szervezet számára ajánlották fel. Ez összesen 1.155.629 lejt tett ki és 861 szervezet részesült ebből az összegből.

A jövedelemadó 2 százalékának felajánlásával kapcsolatban több civil szervezet is megkereste a Szatmár.ro hírportált, jelezve, mire költenék az ebből befolyó pénzt.

Rákbeteg gyermekek napjait tenné szebbé a Hans Lindner Alapítvány

Az alapítvány Reménysugár programjában a szakszerű onkológiai kezelésekhez szükséges hiánygyógyszerek és táplálékkiegeszítők beszerzésére, szociális és lelki tanácsadásra költenék a befolyó összeg egy részét. Sürgősségi és teljeskörű tájékoztatást adnak krizishelyzetbe került családok számára, segítenek a gyógyászati út megtervezésében és ennek megvalósításában is. A felajánlott pénzösszegeket felhasználják élmény- és rehabilitációs táborok megszervezéséhez, működtetik az önsegítő szülőklubbot, továbbá gyermekgyógyászati és gyermekonkológiai részlegek műszerezettségét fejlesztik, a klinikákon családbarát környezet kialakításán dolgoznak.

Facsemetéket vásárol az EKE

"Támogassa az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti tevékenységét, ezáltal járuljon hozzá a Túr Menti Védett Területek természeti értékeinek megőrzéséhez. Adományával eszközt ad kezünkbe mellyel megvédhetjük közös természeti értékeinket! Idén az adományokból befolyt összeget facsemeték vásárlására fogjuk fordítani, melyeket a Túr Menti Védett Területeken ültetünk el" - nyilatkozik a civil szervezet.

A tudatos adózást népszerűsíti a MATRISZ

A Romániai Magyar Társasjátékos Szövetség (MATRISZ), fiatalokat kért fel Erdély több városából arra, hogy mondják el, ők miért ajánlják fel adójuk két százalékát a társasjátékosoknak, vagy ha még nem tehetik, miért buzdítanak másokat az adófelajánlásra? A kampány keretében szatmárnémeti, nagyváradi, marosvásárhelyi és kolozsvári fiatalok mondták el videó-üzenetükben, hogy miért fontos felajánlani a jövedelemadó egy részét. Az összes videó itt érhető el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: